Azori-szigetek siklóernyőzés

Azori-szigetek: legyőzött gravitáció

by admin

Azori-szigetek a hőforrások és a mélység-magasság vidéke. Kiváló terep egyebek mellett ahhoz, hogy eljátszadozzunk a gravitációval!

Gravitáció, másik nevén tömegvonzás: kisiskolás korunk óta tudjuk, hogy ez az a lefelé ható erő, ami földhöz köt minket, de vannak arcok, akik erre megpróbálnak fittyet hányni. Fizikaórán azt tanultuk, hogy nem fog nekik sikerülni, kivéve, ha űrhajósok és a Holdon sétálgatnak. Videós bizonyítékot találtam arra, hogy akad, aki mégis megcsinálta az Azori-szigeteken!

Jean-Baptiste Chandelier siklóernyős megmutatja nekünk, hogy néz ki ez az érzés a való életben.

Kedvencem, amikor végigszalad a medence vizén!

Néhány fun fact az Azori-szigetekről:

  • A szigetcsoport az Atlanti-óceánban fekszik, 1500 km-re Portugáliától, aminek autonóm területe.
  • Portugália legmagasabb pontja a szigeteken van. A Mount Pico 2351 méter magas.
  • Az Azori-szigetek hőforrásokban gazdag, igazi SPA paradicsom. Furnas falucskája az egyik fürdő központ.
  • Az Azori-szigetek 9 vulkanikus szigetből áll.
  • A népesség kb. 250 000 fő.
  • Egy hajótörés után 500 kiló kokain került a szigetre, amitől sokan függők lettek, sokan meg dílerek.
  • Az Egyesült Államok NATO légi bázist tart fenn a stratégiai elhelyezkedésű Terceira szigetén.

Ahogy néztem ezt a videót az Azori-szigetekről, totál átjárt az érzés, hogy mennyire kipróbálnám ezt a dolgot, pedig engem semmivel nem tudna senki rávenni arra, hogy kiugorjak egy ejtőernyővel egy gépből. Valószínűleg a siklóernyő se lenne igazán ínyemre. Ti kipróbálnátok? Van aki már repült valami ilyen módon? Komment szekció itt.

Ha az inspiráció mellett beszélgetnétek is jó társaságban, akkor ebben a csoportban szó van wellness témákról és utazásról, sőt, gyakran vannak közös programjaink is!

Üdv,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben