Így változtatta Velencévé Csepelt a jégesős felhőszakadás

by Kassay Tamás

A közelmúltban két alkalommal is beszámoltam utazós szempontból hírértékűnek számító ítéletidőről, amikor is Dubajt bénítta meg a hirtelen lezúduló csapadéktömeg. A belföldi turizmus jegyében ma szűkebb pátriámba kalauzolom a Spabook olvasóit, ugyanis szeretett lakhelyem, Csepel változott a velencei karneválok és gondolákkal tűzdelt csatornák színhelyévé.

A csodaszép, Királyerdő névre hallgató városrész egyes utcáin a csatornák nem csak, hogy nem tudták elnyelni a lezúduló csapadékot, hanem egyenesen visszafelé kezdték termelni a feltörő vizet, mivel több más városrészhez képest itt több méterrel alacsonyabban húzódik a csatorna, és sajnos nincsen elegendő kapacitása, hogy ellássa a vízgyűjtői feladatokat.

A közkedvelt, szép házakkal szegélyezett Tihanyi utca lényegében gondolázható csatornává vált a Fogarasi utca és az Erdősor utca közötti, mintegy 250 méteres szakaszon. Érdekes egyveleget alkot az udvaron felgyülemlett és megmaradt jég, és az újra előbújó nap megcsillanó fénye a vízben úszó utcán.

Frissítés: 19:40-re megérkeztek a Csatornázási Művek emberei és megkezdték a helyzet kezelését, így a víz már visszahúzódott és várhatóan hamarosan visszakerül az élet és a kocsik kereke is a normális kerékjóvágásba.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben