Bach Long üveghíd Vietnám rekorder

Guinness-rekordot állított fel Vietnam új üveghídja (videó)

by Kassay Tamás

A Guinness World Records a világ leghosszabb ilyen jellegű hídjának nyilvánította azt a vietnami üvegaljú hidat, amelyet áprilisban nyitottak meg a nagy nyilvánosság előtt.

A világ eddigi leghosszabb üvegpadlós hídja 2020 szeptemberében nyílt meg a látogatók előtt amiről akkor videós cikkben tudósítottam. Az a híd a kínai Guangdongban található és 526 méter hosszú, így az új vietnámi rekorder több, mint 100 méterrel szárnyalja túl.

Az északnyugat-vietnami Son La tartomány vidéki hegyvidéki régiójában található Bach Long híd egy népszerű hegyi üdülőhelyhez köti a látogatókat, és lenyűgöző panorámát nyújt a buja hegyi esőerdőre. – írja a CNN.

A 150 méter magasságban függő, 632 méter hosszú üveghíd a helyi idegenforgalmi hatóságok és egy francia építőipari vállalat együttműködésében jött létre, és azt várják tőle, hogy újjáéleszt a helyi turizmust.

A Bach Long Glass Bridge 2 hegységen átívelő, 290 m hosszú, a sziklán lévő sziklás rész pedig 342 m hosszú. A fő hídpálya szélessége 2,4 m, a sziklán lévő üvegút szélessége pedig 1,5 m. A híd a Chim Than-barlanghoz (vagy Istenmadár-barlanghoz) csatlakozik, ahol a helyi lakosok szerint természetes cseppkövek vannak, amelyek az istenmadár legendájához kapcsolódnak.

A híd két 30 m magas toronnyal rendelkezik. A híd padlózata a franciaországi Saint Gobain szuper edzett, 3 réteg vastag üvegéből készült. Állítólag elég erős ahhoz, hogy egyszerre akár 450 embert is elbírjon. Nemrégiben egy terepjáróval hajtottak át rajta, hogy teszteljék a teherbírását. Szerintem azért 1 terepjáró jócskán elmarad 450 embertől, még akkor is, ha némi mozgást és sebességet is visz magával a tömegén kívül.

A Guinness Rekordok tisztviselői a hétvégén hitelesítették a hidat, így tehát hivatalosan is megkapta a címet.
Ez a 3. üveghíd, amelyet Vietnamban építettek.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben