Málta Tűzijáték Fesztivált rendez 2024 áprilisában

by Kassay Tamás

2024. áprilisában ismét a Máltai Nemzetközi Tűzijáték Fesztivál borítja színes fényárba a máltai és gozoi égboltot. A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között 5 helyszínen kerülnek megrendezésre. Újdonságképp egy felvezető eseményre is sor kerül április 13-án a koncertjeiről jól ismert Granaries területen Floriana városban.

A fesztivál feleleveníti Málta gazdag tűzijáték művészeti történetét és hagyományait, ami a szigeteken egészen a XVI. századig nyúlik vissza. A tűzijátékok évszázadok óta a vidéki ünnepek szerves részét képezik. Tűzijáték rajongók, turisták, családok és profi fotósok, valamint a kulturális értékek iránt érdeklődők ezrei élvezhetik a pirotechnikai bemutatók csodás látványát mind a szárazföldön, mind a levegőben.

A fesztivál Málta és Gozo számos településén, ikonikus helyszínén kerül megrendezésre. Idén fényárba borul Valletta, Marsaxlokk, Mellieha és a gozoi Nadur település is. A nagy fináléra ismételten a vallettai Nagy Kikötő (Grand Harbour) festői háttere előtt kerül sor.

Málta Tűzijáték Fesztivál 2024 programok

  • Április 13: Floriana
  • Április 20 Valletta
  • Április 24 Valletta
  • Április 26 Marsaxlokk
  • Április 27 Nadur
  • Április 28 Mellieha
  • Április 30 Valletta

A Máltai Tűzijáték Fesztivál egy nagyon látványos program, aki teheti, ne hagyja ki a lélegzetelállító látványt és magávalragadó hangulatot. Egyedülálló kulturális élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  A fesztivál programja és további részletek az esemény hivatalos oldalán olvashatók.

Tűzijátékban egyébként az egyik arab emírség, Ras al Khaima tartja a Guiness-rekordokat.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben