Zarándok Akadémia Pannonhalma

ÚTON: az úton-létet járja körül a 3. Zarándok Akadémia az idén 800 éves Pannonhalmán

by Kassay Tamás

2024. február 2-3-ára, újabb szakrális-spirituális látogatómenedzsment műhelytalálkozóra hívja és várja a szakmai és egyházi szereplőket, a desztinációk látogatómenedzsmentjében érintett kollégákat, illetve zarándokút-állomások és útvonalak üzemeltetőit, valamint utazásszervezőket a harmadik Zarándok Akadémia.

„Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás.” (Márai Sándor) – Valóban…?

A résztvevők ezúttal is közösen alkotnak és tanulnak egymástól. Az előző évi konferenciákon elindított gondolatokat neves hazai és külföldi zarándok- és turisztikai szakemberek, ezúttal az ÚTON-létre fókuszálva segítenek elmélyíteni, majd átültetni a napi gyakorlatba. Tovább fűzik a tavaly megfogalmazott Ideális Látogatóbarát Szent Helyek Kódexét, három pontra koncentrálva az ÚT során: beszélgetnek az Útról mint Célról, mint Térről, végül mint Találkozásról.

Tartalmas előadásokat kapnak a 3. Zarándok Akadémia résztvevői

Hortobágyi T. Cirill Panonnhalmi Főapát, mint vendéglátó és a rendezvénysorozat fővédnöke adja meg a felvezető kontextust az Úton-lét tematikához, majd Anton Wintersteller, az ausztriai Szent Jakab Zarándokutak Egyesületének elnöke szólnak az Út tartalmáról, dimenzióiról és nyomairól. Az előadók között lesz Méhes Márton a bécsi Collegium Hungaricum igazgatója, a bécsi magyar intézet közelmúltban kinevezett vezetője, Zsigmond Gábor a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeumszakmai és tudományos főigazgató-helyettese, Kovács Balázs nemzetközi turizmus szakértő, a bécsi GD Consultingtanácsadó iroda vezetője, turisztikai szakblogger.

Kerekasztal fórumokat szerveznek az Útról, amely Meghív, Megtart és Megnyit. Kalandos, közös felfedezések, egyéni elgondolkodtató idők, orgonakoncert, kincstárlátogatás, könyvbemutató és borkóstoló teszik teljessé a tudásmegosztásnak ezt a kreatív, alkotó és közösségformáló módját.

Amennyiben érdekli Önt a turisztikai fogadás és a találkozás egyéni és csoportos mélységének megvalósíthatósága, a tereink szakmai hálózatosodása, a legfrissebb trendek és lehetőségek, most részese lehet a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által is támogatott műhelymunkának, amelyre 2024. január 28-ig jelentkezhet ezen a Zarándok Akadémia hivatalos honlapján

Első alkalommal, 2022-ben Péliföldszentkereszten rendezték meg a szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozót, majd megszületett a látogatóbarát szent helyek Zarándok Kódexe is, 2023-ban, Mátraverebély-Szentkúton.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben