Debrecen Ciprus Budapest Wizz Air repjegy repülő járat

Ciprusra is teszt és oltás nélkül szabad az utazás magyarok számára – már nem kell a védettségi igazolvány

by Kassay Tamás

Ciprus zöld kategóriába sorolta Magyarországot, így június 24-től szabadon, teszt, illetve oltási igazolás nélkül is beutazhatunk Ciprusra. Az eddig szabályozás június 6-tól volt érvényes, és a beoltott magyarok számára tette lehetővé a teszt- és karanténkötelezettség nélküli beutazást Ciprusra, a Magyarországgal kötött kétoldalú megállapodás szerint.

Június 24-től már bármely magyar állampolgár teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhat Ciprus szigetére, függetlenül attól, hogy kapott-e oltást, vagy sem, mert Magyarországot is a zöld (alacsony kockázatú) kategóriába sorolta Ciprus. A ciprusi Egészségügyi Minisztérium „jelzőlámpás” rendszere színek (zöld, narancssárga, piros) szerint különbözteti meg a küldő országokat, a zöld kategóriájú országokból érkező turistákat felmentik mind a karantén, mind pedig koronavírus teszt elvégzése alól.

Hazafelé viszont egyelőre továbbra is kell a védettségi igazolvány, tehát akinek van, vigye magával! A tegnapi könnyítés csak a Magyarországgal közvetlenül szomszédos országokra vonatkozik, azokból lehet teljesen szabadon hazatérni.

Ciprus regisztráció online form kitöltése kötelező a Cyprus Flight Pass rendszerében

A Konzuli Szolgálat oldala külön felhívja rá a figyelmet, hogy a regisztrációs kötelezettség továbbra is érvényben maradt, tehát a magyar utazóknak indulás előtt regisztrálniuk kell a  Cyprus Flight Pass online rendszerébe.

A Ciprusra történő utazáshoz a ciprusi kormány 2020. június 9-én létrehozta a „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 48 órában elektronikusan kell kitölteni. A szigetre utazók így kapják meg az úgynevezett „flight pass”-t, amely az országba való belépéshez szükséges és amelyet a kiindulási országban, a repülőgépbe való beszálláskor is be kell mutatni.

A platform használata mindenki számára kötelező, aki Ciprusra szeretne utazni. Aki a „Cyprus Flight Pass” iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik a szigetre vagy 300 eurós büntetésre számíthat, vagy pedig a hatóságok visszafordítják a kiindulási országba. Kizárólag a platform műszaki meghibásodása, vagy karbantartás esetén, melyet hivatalosan a platformon jelentenek be, tekintenek el az elektronikus kitöltéstől és csak ebben az esetben fogadják el a kézzel kitöltött formanyomtatványt.  További információk közvetlenül a következő e-mail címen kérhetők: [email protected]

A Wizz Air elrepít Ciprusra

A Wizz Air Budapest és Debrecen reptereiről is indít járatokat Ciprusra, így mostantól igazán vonzó célpont, bár a helyi korlátozásokkal azért érdemes tisztában lenni, mert még vannak!

ÚTVONALJÁRATSŰRŰSÉGINDULÁS DÁTUMAVITELDÍJ*
BUDAPEST – LÁRNAKApéntek, 2021. június 21-től hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap2021. június 11.18 390 forinttól
DEBRECEN – LÁRNAKAjúnius 20., június 27., június 30.2021. június 20.12 290 forinttól

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben