Miskolctapolcai wellness strand

Megvan a Miskolctapolcai Strandfürdő új neve – vajon beválik?

by admin

A Miskolctapolcai Strandfürdő 2. ütemének építkezésén bokrétaünnepet tartottak, és egyúttal bejelentették, hogy Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca lesz az új fürdőkomplexum neve. Frissítés (2021.06.14): Átadták, és be is számoltam az Ellipsum fürdő nyitónapjáról, sok-sok képpel, érdemes azt a cikket is megnyitni.

Néhány hete írtam róla, hogy szavazni lehet a fürdő végleges nevéről. Akkor az alábbi 4 döntős lehetőség közül választhattunk:

  • Platán Élményfürdő Miskolctapolca
  • Benetis Élményfürdő Miskolctapolca
  • Miskolctapolcai Élmény- és Strandfürdő
  • Ellipsum Élményfürdő Miskolctapolca

Miért lett Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca?

Egyrészt azért, mert erre szavaztak a legtöbben. Másrészt azért, mert:
Az új létesítmény ellipszis alakú, öt csarnokból álló épületrendszerére utal az elnevezés. Az épületek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mégis külön funkciót töltenek majd be és más-más tartalmakat kínálnak, gondolva kicsikre-nagyokra egyaránt. Nyitás után külön, csúszdákkal is felszerelt birodalmat élvezhetnek a tinik, de a legkisebbek is saját épületrészben pancsolhatnak majd.” – szólt a szavazási oldalon a leírás.

Miskolctapolca fürdő wellnesskomplexum
Érdekelnek szállás vélemények? Akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdőkre vagy kíváncsi, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.

Üdvös lenne minden hasonló kampány esetén látni a szavazás végeredményét, mert máskülönben az történik, ami most is. Böngészve a Facebook-on a miskolci közéleti csoportokat, elég jelentős számban vannak azok, akiknek nem jön be ez a név.
Persze, ízlések és pofonok, nem lehet mindenkinek megfelelni, ez teljesen rendben is van.

Szerencsés-e ez a névválasztás?

Számomra a turizmus, azon belül a termékek, szolgáltatások minősége, valamint eladhatósága színtiszta szenvedély. Élvezettel vizsgálom ezek működését, ahogyan régi olvasóim már megszokhatták, a meglátásaimat is közzéteszem.

Őszintén szólva, a név sikeressége erősen kétséges. Nem a hely sikeressége, mert az aratni fog, feltéve, hogy olyan jól fog megépülni és olyan jól fog üzemelni, ahogyan az elvárható a tervek alapján. Egyelőre ezt előlegezzük meg neki, tehát a hely sikerre van kárhoztatva, és ennek Miskolc rajongóként örülök.

Ízlelgessük: Ellipsum

Az a helyzet, hogy pár embernek szóban bemondtam és visszakérdeztek, hogy mi? Micsoda? Hogyan írják? És amúgy mi köze a fürdőhöz?

Jó meglátás kőkemény márkát felépíteni, ez helyes. Viszont el kell dönteni, hogy a fürdőnek lesz-e annyira erős márkája, ami eladja az egész várost és a környéket, vagy a város márkáját erősítsük meg, ami eladja a fürdőt is. Az Ellipsum semmiben nem kötődik Miskolchoz, sem a fürdőzés világához. Pusztán az épületek formavilágára utal.

A medencék formája milyen lesz? Ha fürdőzőként nem lesz „elliptikus” élményünk, akkor könnyen lehet, hogy nem fog működni. Viszont, ha tudna olyan – világszinten egyedülálló – ellipszis élményt adni ez a komplexum, hogy magyarok és külföldiek egyaránt tudatosan legyenek képesek kezelni, értsd: „megyek az ellipszises fürdőbe”. Akkor garantáltan jól működne ez a név. A megnyitó után meglátjuk, milyen belülről és ki tudja-e váltani ezt a hatást.

Miskolctapolca mint önálló márka már most erős

Miskolc esetében Miskolctapolca önmagában nagyon értékes brand. Érdemes lenne ezt használni, nem is kétséges. Benne van a Barlangfürdő nevében, és alapvetően romantikus gondolatai támadnak mindenkinek, arról nem beszélve, hogy az Avalon Park is elég komolyan megtámogatta az utóbbi években Miskolctapolca nevét. Érdemes lenne mindenképpen benne tartani a márkanévben, mert érzésem szerint bár nagyon jónak ígérkezik, nincsen olyan átütő WOW ellipszis élmény faktor a történetben, ami sikerre vihetné ezt a márkanevet a jövőben.

Természetesen átütő sikert kívánok a komplexumnak, és a legjobbakat a márkanévnek is, függetlenül a kritikai kérdésektől, amik ennek a cikknek az írására késztettek.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser
Érdekelnek szállás vélemények? Akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, ha kifejezetten a gyógyfürdőkre vagy kíváncsi, akkor a Fürdők, gyógyfürdők csoportot Neked találták ki.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben