Miskolctapolcai wellness strand

Miskolctapolcán hamarosan elkészül az álomfürdő

by admin

A Miskolctapolcai wellness komplexum 12,7 milliárd forintból épül és az ország egyik legnagyobbja lesz, ha elkészül. A fejlesztés a Miskolctapolcai strand néhány évvel ezelőtti első ütemének következő fázisa. Frissítés (2021.06.14): Átadták, és be is számoltam az Ellipsum fürdő nyitónapjáról, sok-sok képpel.

Néhány napja számoltam be a debreceni Aquaticum strand futurisztikus komplexumának megnyitásáról, de a képzeletbeli versenyben a jelenlegi éllovasok máris felköthetik a fürdőgatyájukat, ugyanis Miskolctapolca hamarosan bejelentkezik a legmodernebb fürdő címért.

Miskolctapolcai Strand

A strand 2004-től évekig parlagon hevert, de 2015-ben felújították és jelenleg is működik. Múltja egyébként 1923-ig nyúlik vissza, akkor nyitott meg először, aztán többször bővítették. A fejlesztéseknek köszönhetően nem csak úszómedence, hanem egy hatalmas, 100 méteres nagymedence és gyermek strandrész is várta a fürdőzőket.

Jelenleg 50 méteres medence a legnagyobb, emellett számos wellness szolgáltatás is elérhető, nem sorolom fel, mindannyian ismerjük a klasszikus kötelező elemeket.

Álomfürdő épül Miskolctapolcán

Sokkal izgalmasabb a jövő, ugyanis hamarosan elkészül az ország egyik csúcs wellness központja, amiről Miskolc hivatalos oldala így ír:

A legmodernebb Nyugat-európai trendeket követő, a legmagasabb igényeket is kielégítő, a legkorszerűbb fürdőtechnikát és szolgáltatásokat felvonultató, egész évben nyitva tartó családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg.  
A futurisztikus fürdőkomplexumban 8 beltéri és 2 kültéri medencét álmodtak meg a tervezők. 

A miskolctapolcai wellness központ medencéi a Barlangfürdő vágataiban található termálforrásból kapják majd a vizet. 

A gyermekvilág a kisebb gyerkőcöket célozza, de emellett lesz benne külön önálló egység a tizenéves korosztály kiszolgálására is. Azért, hogy a család végeredményben együtt pihenhessen, további terek várják majd az idősebbeket, a pihenni, vagy gyógyulni vágyókat is.

Izgalmas lesz megfigyelni, hogy a különböző célcsoportokra együttesen célzó hely mennyire tud majd mindenki számára megfelelő és emlékezetes élményt biztosítani, én a magam részéről megadom neki a bizalmat, aztán majd jól letesztelem.

Miskolctapolcai Wellness központ tervezett szolgáltatásai

  • wellness szolgáltatások: szauna, gőz, különféle kezelések
  • konditerem
  • vizes játszótér
  • úszómedence
  • hosszan kanyargó csúszdapark
  • strand, napozásra alkalmas zöldfelületekkel, teraszokkal, dögönyözőkkel, élményelemekkel

Várható nyitva tartás

A Miskolctapolcai strand és wellnessközpont szinte minden szolgáltatása 4 évszakos lesz, várhatóan reggel 9-től este 9-ig látogathatjuk majd, de a megnyitás után fogjuk megtudni a pontos időbeosztást.

Miskolctapolcai wellness strand fürdő wellnesskomplexum
A képre kattintva képgaléria nyílik a jelenlegi állapotról. Juhász Ákos fotói a Minap.hu oldalán.

Szeretsz ilyen szuper híreket érdekességeket olvasni? Akkor szeretettel várunk wellness-utazós csoportunkban is, ahol elsőként értesülhetsz fürdős eseményekről is, sok-sok külföldi és belföldi utazós témával együtt, vagy iratkozz fel a hírlevélre.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben