Spabook.net Kassay Tamás

Ingyenes járatmódosítás a Ryanair-nél

by Waterfan

A Ryanair meglépte!

A mai naptól, március 13-tól március 31-ig a Ryanair lemond a járatmódosítási díjról mindazon utasok számára, akik a jelenlegi koronavírus járvány (Covid-19) miatt szeretnék módosítani az utazásuk időpontját. Ez az irányelv vonatkozik minden meglévő és új foglalásra – közölte a légitársaság a Twitter oldalán.

A viteldíj különbözetet továbbra is meg kell fizetned, ha a jegyárak magasabbak azon a későbbi járaton, amire átfoglalod a jegyedet, de a módosítási díjat a Ryanair elengedi. A társaság úgy véli, hogy a járatmódosítási díj ideiglenes eltörlésével nagyobb rugalmasságot biztosít.

Hasonlóan döntött az Easyjet és a Volotea is. A Wizz utolsó álláspontját Utazómajom közli a hasonló témájú cikke végén, miután sikerült elérnie a légitársaságot. Ebből számomra nagyon úgy tűnik, hogy a liláknál nem számíthatunk ilyen rugalmasságra.

A rendelkezés nem vonatkozik azokra az ügyfelekre, akiknek a járatát törlik, mivel ők jogosultak visszatérítésre, vagy egy másik Ryanair járatra történő ingyenes átfoglalásra.

A https://ryanair.com oldalon a Manage my booking (Foglalásaim) menüpontban tudod kezelni a meglévő foglalásaidat.

  • A Külügyminisztérium vasárnap óta már arra kér minden külföldre látogató és ott tartózkodó magyart, hogy regisztráljon konzuli védelemre.
  • Konzuli Szolgálat új honlapot indított kifejezetten a koronavírus járvány miatt, ezen a legfrissebb infókat olvashatjuk folyamatosan.
  • Mit fedez az utasbiztosítás, ha külföldön van valaki? MABISZ közleménye alapján leírtam itt.

Érdekesnek találtad? Eszedbe jutott valami? Szólj hozzá és oszd meg másokkal is itt!

Jó utat, sok élményt – ha majd a járvány elmúltával útnak indulsz-, addig pedig a wellness csoportban tárgyaljuk ki a jó lehetőségeket.

Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben