Magyar Marketing Fesztivál – a szervezésben részt vett mentoráltak élménybeszámolója

by Polisor Bettina

Ahogyan néhány héttel ezelőtt írtunk róla, idén is megrendezésre került a Magyar Marketing Fesztivál, immáron tízedik alkalommal. A rendezvényt nem csak a jubileumi alkalom tette különlegessé, hanem az is, hogy ezúttal a szervezői oldalon egy mentorprogram keretében lelkes, tanulni vágyó csapat sorakozott fel, aminek tagjai mind kivették részüket az esemény előkészítésének és lebonyolításának egészéből.

Egyedülálló mentorprogram a Magyar Marketing Fesztiválon

A fesztiválon megvalósult kezdeményezés több program közös sikere, hiszen magukat a mentoráltakat a Dekorellátó Oktatási Központ és a Protégé mentorprogram adta, míg Miklovicz Norbert (a Magyar Marketing fesztivál tulajdonosa), Nagy Balázs (a Dekorellátó Oktatási Központ tulajdonosa), illetve Csobota-Kis Árpád (Rendezvényszervezési Mentor, a Dekorellátó rendezvényszervezés oktatója), mint mentorok adták át tudásukat a junior szakemberek számára, akiknek kiválasztása önkéntes jelentkezés alapján történt. Most a Dekorellátó Oktatási Központ hallgatói közül néhányan mesélnek arról, hogy a Magyar Marketing Fesztiválon szervezőként milyen tapasztalatokkal lettek gazdagabbak:

Az Üzleti rendezvényszervezési tanfolyam alkalmával megismerhettük az egyik legszuperebb oktatónkat, Csobota -Kis Árpádot, aki – már 12 éve mentorál szállodamanagementre és rendezvényszervezésre – nagyon sok hasznos dolgot tanított nekünk. Az egyik előadása során megismertük Miklovicz Norbertet is, a Magyar Marketing Fesztivál megálmodóját. Norbitól is sokat tanulhattunk. Árpád és Norbi lehetőséget adtak nekünk, hogy részt vehessünk a X. Magyar Marketing Fesztiválon, hogy lássunk egy ilyen nagy rendezvényt kívülről-belülről. Nagyon nagy örömmel mentem a rendezvényre, ahol sok szuper embert ismerhettem meg, a hallgatótársaimból pedig kollégák lettek, akik mind pozitív, lelkes, aranyos emberek. Egyszer az egyik előadáson azt mondta nekünk Csobota – Kis Árpád, hogy: „ahhoz, hogy sikeres légy – az életedben és a munkádban – nem kell mást csinálni, csak szeretettel és alázattal csinálni, csinálni, csinálni!” Ez azóta is napi szinten az eszembe van, és sokat adott ott a MMF-on is. Egy rendezvényt, ha a magadénak tudsz érezni, akkor hitem szerint jól is fogod csinálni. Mivel nagyon sok információt és segítséget kaptunk a rendezvényről és a rendezvénnyel kapcsolatosan Miklovicz Norbitól és Petrus Krisztinától, akik a két mozgatórugója ennek a nagy rendezvénynek, így könnyen tudtuk kamatoztatni és látni, hogy a valóságban hogyan működnek a megtanult dolgok.”

– Haraszti Sziszy

Alapos felkészítés előzte meg a mentoráltak munkáját

A rendezvényt megelőző ZOOM-meeting sorozaton rengeteg ismeretet adtak át a mentorok, illetve az esemény előtti napon, a Marketing Fesztivál helyszínén tudtak mindannyian ráhangolódni az előttük álló feladatra, ahol mentorok és mentoráltak személyesen, közösen végezték el az előkészületek utolsó simításait:

Magáról az eseményről ZOOM-meeting keretében kaphattunk információkat, ahol remek volt azzal szembesülni, hogy bizalommal fordulnak felénk. Mindezt annak ellenére, hogy sokunknak ez volt az első ilyen nagyszabású rendezvénye, ahol nem, mint vendég, hanem mint „szervező” vehettünk részt. Az is pozitív élmény volt számomra, hogy kikérték a véleményünket, meg is hallgatták és el is fogadták azt, aminek következményeként láthattuk a változtatásokat is. Ez számomra nagyon inspiráló volt, mert manapság inkább azzal szembesülünk nagy általánosságban, hogy akik felettünk vannak, azok nem kíváncsiak az alattuk elhelyezkedő emberek építő jellegű kritikáira. Itt pedig rendkívül nyitottak voltak az ötleteinkre, ami hatalmas löketet adott. A rendezvény napja előtt a helyszíni feladatokban segítkeztünk. Tényleg egy szuper csapat jött össze. Gond nélkül fel tudtuk osztani magunk között a feladatokat és remekül működött a közös munka.

– Vígh-Doroghy Zsuzsanna
Magyar Marketing Fesztivál mentorprogram élménybeszámoló
Fotó: Németh Csaba

„Már a fesztivált megelőző nap folyamán látszott, hogy ez egy jó csapat lesz. Amikor délután megérkeztünk, megkaptuk a feladatokat és szétosztottuk egymás között, akkor tudatosult bennem az, hogy nincs mitől félnem, mert működni fog ez. Ezt a napot csapatépítő programnak is tudnám nevezni, hiszen voltak dekorációs feladataink, de mellette meg is tudtunk egymással ismerkedni, és kapcsolatot építeni. Együtt oldottunk meg problémákat, főleg a fotófalnál lévők, akikkel este fél tízig tűzdeltük a képeket.”

– Horváth Kamilla

A mentorprogram résztvevői életre szóló tapasztalatokat szerezhettek

Egy mentorprogram sikere mindig abban mérhető, hogy az mit ad hozzá a mentoráltak jövőjéhez, akár a munka, akár a magánélet terén. A Magyar Marketing Fesztiválon szerzett tapasztalatok minden mentoráltat elkísérnek, hiszen nincs hasznosabb és értékesebb a gyakorlatban megszerzett tudásnál.

Az első Csobota-Kis Árpáddal töltött rendezvényem a Lion’s Gardenben volt, Budapesten, egy a Klikkmarketing Kft. által megrendezett esemény kapcsán. Ott megtanultuk, hogyan használjuk a non-verbális kommunikációnkat, hogy egy rendezvényszervező nem csak figyel, nem csak jelez, hanem cselekszik is. A X. Magyar Marketing Fesztiválon ismét jött a megtisztelő lehetőség, hogy Árpád mellett, vele együtt dolgozzak. Amire ez a második esemény Árpáddal megtanított, az még nagyon sokat hozzáadott az első rendezvényes tapasztalatomhoz: alázat, és csinálni, csinálni, csinálni kell. Ahogy Csobota-Kis Árpád mondta, évekkel ezelőtt a legelső órán: ti mind már most rendezvényszervezők vagytok (születésnapok, névnapok stb.), a kérdés az, hogy szeretnénk-e ezt még most idegen emberek (később akár már ők is a barátaitok, kollégáitok, segítségetek lehetnek) életében is megvalósítani, vagy megmaradtok a mindennapos szinten. Örömmel mondhatom, én megtaláltam az utam a rendezvényszervezés terén. Szeretnék még most idegen emberekkel együtt dolgozni annak a reményében, hogy akár mindből életre szóló üzleti és/vagy baráti kapcsolat születhessen. Ezt sosem fogom abbahagyni és a jövőben minél jobban és minél többet szeretném ápolni, fejleszteni a rendezvényszervezés jelenlétét az életemben és élni benne, vele együtt, minden egyes nap.

– Kucskár Ágnes Sára
Magyar Marketing Fesztivál mentorprogram élménybeszámoló
Fotó: Németh Csaba

Nagyon nagy hálával tartozom Nagy Balázsnak – aki megalapította a Dekorellátó Oktató Központot – azért, amiért ilyen fantasztikus emberekkel dolgozik együtt az előadások során, mint Csobota–Kis Árpád. Nagyon köszönöm ezúttal is Árpádnak a lehetőséget és, hogy látta bennem azt az akaraterőt, ami a rendezvénnyel kapcsoltban élt bennem. Valamint Miklovicz Norbinak és Petrus Krisztinának köszönöm, hogy részt vehettünk az ő általuk megvalósult X. Magyar Marketing Fesztiválon. Egy életre szóló élmény volt. Hatalmas löketet adott ahhoz, hogy csak csinálni, csinálni és csinálni akarjam, valamint, hogy még több rendezvény részese, megvalósítója legyek. A megkezdett úton haladok tovább immár több tapasztalattal.

Haraszti Sziszy

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben