Miskolctapolca fürdő wellnesskomplexum

Döntsd el Te, mi legyen Miskolctapolca új wellness fürdőjének a neve!

by Waterfan

Miskolctapolca hamarosan újabb kiváló fürdővel fog bővülni, az átadást megelőzően eljött az ideje annak, hogy nevet is kapjon az ultramodern wellness központ. Közösségi szavazáson dől el, bárki beleszólhat, szavazó link alább. Frissítés (2021.06.14): Időközben átadták a komplexumot, és be is számoltam az Ellipsum fürdő nyitónapjáról, sok-sok képpel, érdemes átkattintani.

A projekt az ütemterv szerint halad, várhatóan 2020-ban elkészül. De mi legyen a fürdőkomplexum neve?

Miskolctapolca új wellness komplexumának lehetséges nevei:

Miskolctapolca wellness központ közösségi névadás
Ez csak a kerítés feletti rész, egyelőre építkezés zajlik.

Platán Élményfürdő Miskolctapolca

A strandfürdő I. ütemében található szaunakúpok alatti óriási platán fák adták a névötletet, amelyek az új fürdő szimbólumaivá is válhatnak. A jelenleg is üzemelő strandon a kellemes árnyékot nyújtó platánok az erőt, a biztonságot, a hosszú életet jelképezik, ráadásul az őspark és az új fürdő területén további platánfák ültetése is megvalósul a közeljövőben.

Ellipsum Élményfürdő Miskolctapolca

Az új létesítmény ellipszis alakú, öt csarnokból álló épületrendszerére utal az elnevezés. Az épületek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mégis külön funkciót töltenek majd be és más-más tartalmakat kínálnak, gondolva kicsikre-nagyokra egyaránt. Nyitás után külön, csúszdákkal is felszerelt birodalmat élvezhetnek a tinik, de a legkisebbek is saját épületrészben pancsolhatnak majd.

Benetis Élményfürdő Miskolctapolca

A benetis kifejezés két latin szó összevonásából jött létre. Olyan két szó alkotja, melyek meghatározóak Miskolctapolca múltjában. A szókapcsolat első fele a benedictinus, melynek jelentése bencés. Második felét pedig a monsontis szó alkotja, mely sziklát jelent. Miskolctapolcán a XVI. századig bencés szerzetesek éltek, az apátsági romok a mai napig látogathatók a Pazár István sétány mellett. A szikla szó egyrészt utalhat a Jézus Szíve Sziklakápolnára, másrészt köthető a nagy hírnévnek örvendő Barlangfürdőhöz is, melynek üregeit a víz évezredek alatt vájta ki a mészkősziklából.

Miskolctapolcai Élmény- és Strandfürdő

Az új fürdőkomplexum a 2015-től üzemelő I. ütem szerves részeként épül, melyet Miskolctapolcai Strandfürdő néven ismernek a helyiek és a városba látogató turisták. A névötlet egyszerű, a jelenlegi és megszokott elnevezéshez párosult az élmény szó. Az új fürdő a legmodernebb nyugat-európai trendeket követi, a jelenleg elérhető legkorszerűbb fürdőtechnikával felszerelt, szolgáltatásai pedig garantáltan gondoskodnak majd a felhőtlen élmények megszerzéséről.

Szavazás a Miskolctapolcai wellness fürdő nevéről

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata társadalmi egyeztetés keretében, elsősorban a helyi lakosok véleményét kéri abban, hogy közösen döntsenek Miskolctapolca új fürdőjének nevéről. Ennek érdekében a Miskolci Napló nevű helyi újságban, valamint az interneten tettek közzé szavazólapokat.

Az újságban megjelent szavazólapot a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán található urnába kell bedobni, avagy online legkésőbb július 20-a éjfélig lehet szavazni.

ONLINE SZAVAZÓLAP itt tölthető ki

Csatlakozz wellness-utazós csoportunkhoz is, ahol elsőként értesülhetsz fürdős eseményekről sok-sok külföldi és belföldi utazós témával együtt, vagy iratkozz fel a hírlevélre.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
forrás: minap.hu
kép: miskolc.hu

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben