Szlovénia maszk beutazási szabályok

Ebben a szomszéd országban már beltéren sem kell maszk és szabadon beutazhatunk

by Kassay Tamás

Szlovénia csütörtöktől megszünteti a maszkviselési kötelezettséget a zárt nyilvános helyek többségében is – adta hírül a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

A döntés értelmében már csak az egészségügyi-szociális intézményekben, például az idősotthonokban kell maszkot viselni, ezeken a helyeken védettségi igazolásra is szükség van – ez a magyar turisták legtöbbjét viszont már nem érinti, jó esetben nem jár senki ilyen intézményekben az üdülése alatt.

Szlovéniában a korlátozások nagy részét már februárban feloldották, de a maszkviselés zárt térben, valamint néhány ágazatban a Covid-igazolványok felmutatása még megmaradt. Mostantól tehát ennek is lényegében vége és zavartalanul élvezhetjük a pihenést a szomszédos országban, amely kifejezetten erős a gasztronómiáját tekintve.

A szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakcsoportja továbbra is azt tanácsolja, hogy zárt nyilvános helyeken maradjon ajánlott a maszk viselése abban az esetben, ha nem tartható be a másfél méteres távolság. A mindenkor érvényes beutazási szabályok a Konzuli Szolgálat oldalán tekinthetők meg.

Épp tegnapi hír, hogy Görögország is minden korlátozást felold, kivéve a maszk beltéri viselését, amely május 31-ig továbbra is kötelező. Nyártól már az sem lesz az, jelen állás szerint legalábbis.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben