Milyen lesz utazás 2021 turizmus szakértó válaszol mi várható Kassay Tamás Spabook Méreg Attila Világjárók Klubja Bécs

Ilyen lehet az utazás 2021-ben – Kijutunk vajon a fényre?

by Kassay Tamás

Sokunk fantáziáját mozgatja, vajon hogyan utazhatunk majd idén, szabadabb és jobb lesz-e ez az év, mint a 2020-as volt. Jövőbe ugyan nem lát senki, viszont vannak dolgok, amiket látni lehet, csak kevesen vesszük észre. Méreg Attila, a Világjárók Klubja Bécs alapítója, vlogger és Kassay Tamás turisztikai szakértő, utazó blogger beszélgetésében izgalmas dolgok hangzanak el.

A beszélgetés minden részét nem lövöm le, hiszen az alábbi videó azért készült, hogy azon keresztül minél több információ minél rövidebb idő alatt átmenjen. Néhány részletet azért kiemelek, és álljon itt egy rövid témajegyzék:

  • 00:00-04:41: Légitársaságok helyzete. Volt, amelyik profittal zárta 2020-at. Na de melyik?
  • 04:42-08:30: Kreatív megoldások a turizmusban: webshoppá alakuló légitársaság, karantén csomagot nyújtó 5 csillagos szálloda.
  • 08:30-10:25: Hogyan hathat a vakcina a turizmusra?
  • 10:25-11:42: Milyen lesz 2021? A válasz meglepő. Más, mint amit a mainstream média közvetít jelenleg.
  • 11:42-14:40: Lehet-e fenntartható és nyereséges turizmus külföldiek nélkül? Durva dolog hangzik el, amit a legtöbben másképp adnak elő.

Milyen lehet 2021-ben az utazás?

„Kreativitást nagyon várok mind a szálláshelyek, mind pedig a légitársaságok részéről 2021-ben.”

Az interjút Méreg Attila készítette, aki 2020-ban indított videósorozatában a turizmus helyzete mellett világutazók kalandjainak és egyéb érdekes emberek bemutatásával is foglalkozik. Magam is érdeklődve követem, mert igazán színes társaságot interjúvolt már meg és külön szeretem benne, hogy piszok jó kérdéseket tesz fel.

Attila célja az, hogy a videósorozattal összehozzon hasonló érdeklődésű embereket, és kialakuljon egy fórum, ahol – ha utazni most nehéz is – mégis motiváló, különleges emberek érdekes történetei és meglátásai kapnának teret, ezzel segítve a közös gondolkodást, ötletelést, inspirálódást.

Ide kattintva megnézhetsz korábbi adásokat, és feliratkozhatsz a Világjárók Klubja csatornára is!

Erős mondatok az interjúból

Végezetül néhány szemelvény, ha esetleg hamar átpörgetted volna a videót, akkor megérheti kicsit lassítani:

„A nyarat úgy gondolom, hogy meg fogjuk tudni csinálni úgy mint tavaly, de a nagyon nagy kérdés az, hogy…”

Aki szerint 2021 jobb év lesz, mint 2020, azzal nem kötnék közös üzletet, mert szerintem túl nagy kockázatot vállal, eltúlzott az optimizmus.

A Spabook oldalát az év során többen olvasták, mint ahány külföldi járt az országban.

A belföldi kampányunk nagyon sikeres volt, ezt ki kell emelni. Ami nem elhallgatható, az az, hogy külföldiek nélkül a belföldi turizmus soha nem fog tudni a lábán megállni hosszú távon. 1-2 évig esetleg eldöcög, amivel túlélünk, hosszú távra ez kevés lesz.

Munkaszüneti napok, ünnepnapok 2021-ben, azaz hogyan tervezzünk a szabadságokkal?

Nos, összegyűjtöttem ugyan a békeidőben remekül használható naptárba a lehetőségeinket, azonban a videós interjúban elhangzottak nyomán érdemes már most áttervezni és áthelyezni a súlyokat, felesleges reménykedés helyett. Idén elég sokan jártak úgy, hogy bent ragadt szabadságuk amit odahaza a 4 fal között töltöttek, mert minden bezárt, miközben reménykedtek egy téli vakációban.

Te hogy látod az idei évet, szerinted milyen lesz? Írd meg kommentben a videó alá!

Érdekelnek az utazós témák? Csoportunkban szállás véleményekről, eseményekről és sok-sok utazós témáról is értesülhetsz. Attila interjúit követheted a Youtube csatornáján, Instagram-on és a LinkedIn-en is.

Boldog új évet, jó utat és sok élményt 2021-ben!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó,
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben