Munkaszüneti napok 2021-ben hosszú hétvégék ünnepnapok

Munkaszüneti napok 2021-ben – Így alakulnak a hosszú hétvégék

by admin

A munkaszüneti napok 2021-ben több ízben is hétvégére esnek, így 3 napot veszítünk 2020-hoz képest. Hogyan hozd ki ezekből a legtöbbet? Pihenj a hosszú hétvégék és ünnepnapok optimális kihasználásával és utazz egyben akár 23 napot 13 nap szabiból, vagy 16 napot 8 szabadnap felhasználásával!

Egyelőre a 2020-as évet sem látjuk még tisztán, de megjelent a rendelet a jövő évi pihenőnap áthelyezésekkel kapcsolatban. Ez alapján az látható, hogy mindössze 1 szombaton kell majd dolgoznunk, ami sokaknak jó hír, de akik 2-3 hetes utazásokat szoktak tenni a munkaszüneti napok köré csoportosítva a dátumokat, azok 2021-ben sajnos nem fognak tudni spórolni, mert 3 nappal több esik hétvégére, mint az egyébként alapból sem túl acélos 2020-ban. Az idei évről itt találsz információkat.
2019 lényegesen jobb év volt ilyen szempontból, de azért összeszedtem Nektek, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2021-ben és én hogyan csinálnám.

Hosszú hétvégék és munkaszüneti napok 2021-ben

Áprilisban Húsvétkor gyakorlatilag kötelező vagy 2, vagy 3 hétre (március 15 bevonásával) elmenni, mert máskor nem lehet ennyi napot megspórolni! Ide ütemeznék egy tengerentúli utazást a helyetekben. Sajnos jövőre sem játszik még a korábbi titkos nagymenő, az októberi 2 hetes spórolós szabadság, mert az egymást követő 2 hosszú hétvége helyett október 23-a szombatra esik, cserébe a november 1-je vasárnapról hétfőre vándorol, puff neki.

Pünkösd hétfő szerencsére mindig hétfőre esik, ekkorra egy rövidebb szabadságot, vagy klasszikus hosszú hétvégét érdemes betervezni, viszont június első hete helyett jövőre május utolsó hetében lesz, amikor az idő még picit rizikósabb.

2019-ben ekkor voltunk a kis szupercsapatommal Grúziában, szóval rengeteg mindenre elég lehet, nézzétek meg a drón videós írásomat róla! (Írj üzenetet, ha érdekel hasonló út, vagy utazási infóra van szükséged!)

Mindössze egyszer lehet nagyot fogni az évben!

Szabadság tervező naptár 2021

2021 munkaszüneti napok szabadságtervező naptár
  • Húsvét és március 15-e alkalmával 2, vagy 3 hétre utazhatunk el 8, illetve 13 szabadnap felhasználásával.
  • Augusztus 20-a alkalmával 3 helyett 4 szabadnap kell a 9 napos távolléthez.
  • November 1-je bevonásával 4 nap fizetett szabadsággal megoldható egy szintén 9 napos utazás.
  • 2020-al szemben viszont a Karácsony és Újév nem jön ki jól. Míg 2020-ban 7 szabadnappal 16 napos távollétre van lehetőség, addig 2021-ben a két ünnep között teljes, 5 napos hét lesz, amire vagy tartalékolni kell szabadnapokat, vagy dolgozni kell majd. Ha a cégek kötelezően kiíratják oda a szabadságokat, akkor különösen a fiatalok, veszíteni fognak utazási lehetőséget, mert jó eséllyel a bejgli evéssel és a családdal lesznek elfoglalva, amit nem cserélnének el egy szeptemberi wellness kirándulásra, vagy október végén egy két hetes külföldi utazásra.
  • Szeretettel várjuk tehát a következő éveket, amikor több ünnepnap fog munkanapra esni.

A 3 napnyi munkaszüneti nap különbségre sokan legyintenek, de ne tegyék! Ez ugyanis barátok közt is nagyjából 10% az összes szabadságkeretünkhöz viszonyítva, a fiataloknak jóval több, akár 15% is lehet ez az arány. Nagyon nem mindegy! Azok járnak jól, akiknek van legalább 29 szabadnapjuk és sokszor 1 hétre szeretnek elmenni pihenni, és azok járnak rosszabbul, akik kevesebb nappal rendelkeznek és szeretnének több 2 hetes utazást tenni.

Félreértés ne essék, remélem a Spabook-ot senki nem olvassa felületesen, ez nem az az oldal amit úgy lehet fogyasztani.
Nem azt mondom, hogy a szabadságkeretünkből veszítünk bármit is, hanem azt, hogy nem mindegy, hogy mennyi nappal tudunk zsonglőrködni pluszban. Akinek 20 napja van 1 évben, az 4 hétnek felel meg normál esetben. Ha viszont minden ünnepnap jól jön ki, akkor ebből akár 6 hetet is lehet csinálni egy kis kreativitással, és megfelelő ütemezéssel. Na 2021-ben erre lényegében nem lesz lehetőség. Alábbi példám 2016-ból való:

Pontosan 1, azaz egy teljes hét a különbség a munkaszüneti napok miatti változással, ugyanis én például előszeretettel utazom 3 nap szabadság kivételével 9 napos útra egy 4 napos hétvége bevonásával. Így jártam be Hong Kong-ot is, pénteken munka után indult a gépem és hétfőn reggelre érkeztem haza, közben volt nettó majdnem 9 napom Ázsiában, és mindössze 3 szabadnapot kellett kivennem hozzá. Előtte márciusban több, mint 3 hetet töltöttem Japánban, szintén spórolós verzióban, amikor március 15-ét vontam össze a Húsvéttal. A munkaszüneti napok tehát lehetővé teszik azt, hogy főállású munka mellett is be lehessen járni a világ távoli szegleteit.

Szóval igen, a 2 ünnep közé eső napokat meg kell majd spórolni az év során valamikor máskor. És ez, különösen az utazni szerető fiatalok számára érzékelhető kiesés lesz.

Ha hasznosnak találtad az infót, nagyon örülök neki, ha megosztod a lentebbi kis ikonokra kattintva és segítesz vele másoknak is előre gondolkodni. Itt pedig elmondhatod, Neked mennyire jön be ez az év.

Szeretsz wellnessezni? Igen / Nem.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben