Velence korlátozás turizmus

Turistákat érintő újabb korlátozást vezettek be Velencében

by Polisor Bettina

Új szabályok léptek életbe, amelyek értelmében betiltják a hangszórók használatát, és 25 főben korlátozzák a turistacsoportok méretét Velencében – szúrta ki a Blikk a BBC oldalán.

Az intézkedések célja, hogy korlátozzák a túlzott turizmus Velencére gyakorolt negatív hatását

Velencét a történelmi negyedében található csatornái Európa egyik leglátogatottabb turista célpontjává teszik, éppen ezért az év elején napi 5 eurós belépési díjat vezetett be a népszerű város, valamint megtiltották a 25 000 tonnánál nagyobb súlyú sétahajók behajózását is a város központjában található Szent Márk medencébe és a Giudecca csatornába, azonban ez az intézkedés egyelőre tiszavirág-életűnek bizonyult.

A túlzott turizmus széles körben az egyik legsürgetőbb problémának tartják Velencében, hiszen a lakosok száma alig haladja meg a 250 000 főt, ezzel szemben 2019-ben több, mint 13 millió látogatót fogadott a város. A látogatószám azóta ugyan csökkent, de a következő években várhatóan ismét meghaladja majd a járvány előtti szintet.

Velencét sorra hagyják el a helyi lakosok, mert attól tartanak, hogy a turisták élhetetlenné teszik a történelmi várost

Az idegenforgalmi szabályok megváltoztatására azt követően került sor, hogy az UNESCO szakértői tavaly arra figyelmeztettek, hogy Velence felkerülhet a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára, mivel az éghajlatváltozás és a tömegturizmus hatása visszafordíthatatlan változásokkal fenyegeti a népszerű olasz várost.

Az ENSZ kulturális szerve végül nem vette fel Velencét a listára, miután figyelembe vették, hogy az égető problémákat egy árvízvédelmi rendszerrel és a tömegturizmus hatásának csökkentésére irányuló intézkedésekkel próbálja kezelni az úszó város vezetése.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben