Spabook.net Kassay Tamás

Új Airbnb lemondás funkció a koronavírus miatt

by Waterfan

Új lemondási opciót fejlesztett az Airbnb a koronavírus miatt bevezetett nemzetközi utazási tilalmakra reagálva.

Az Airbnb rendszerében új szállás lemondási lehetőség érhető el, mert a koronavírus járvány terjedése nem állt meg. Az új szabályok szerint:

  • A szállást lefoglaló utazók és a szállásadó host-ok is ingyenesen lemondhatják a foglalást, amennyiben a szállás olyan területen található, ahol koronavírus miatt utazási korlátozásokat léptettek életbe. A cikk írásának pillanatában Észak-Olaszország bizonyos részein, Kína szárazföldi területein, valamint Dél-Koreában lehetséges az ingyenes lemondás.
  • Továbbá, fontos és társadalmi felelősségvállalásra utaló gesztus, hogy a szállás helyszínétől függetlenül azok az utazók is lemondhatják a szállásukat, akik a fertőzött területeken élnek és onnan utaztak volna el.
  • Ezután már nem meglepő, hogy az igazoltan koronavírusos betegek korlátlanul, bármilyen szállásukat lemondhatják.
  • Szintén ingyenesen törölhetik bármilyen foglalásukat azok, akik a vírus miatt korlátozott légiforgalom miatt nem tudnak elutazni!

Mi történik, ha nem szeretnél elutazni, de nem vagy érintett?

Ha nem vagy közvetlenül érintett, akkor az Airbnb eredeti lemondási politikája érvényes.
Előző írásomban összegyűjtöttem a tudnivalókat arról, hogy mit fedez az utasbiztosítás, illetve a sztornó biztosítás a kialakult helyzetben.

Hasznos volt? Eszedbe jutott valami? Szólj hozzá és oszd meg másokkal is itt!

Jó utat, sok élményt amennyiben útnak indulsz, akik pedig maradnának itthon, a wellness csoportban tárgyaljuk ki a jó lehetőségeket.
Mr Spabook

Forrás: CNBC

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben