Megvan a Miskolctapolcai Strandfürdő új neve – vajon beválik?

by admin
Miskolctapolcai wellness strand

A Miskolctapolcai Strandfürdő 2. ütemének építkezésén bokrétaünnepet tartottak, és egyúttal bejelentették, hogy Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca lesz az új fürdőkomplexum neve.

Néhány hete írtam róla, hogy szavazni lehet a fürdő végleges nevéről. Akkor az alábbi 4 döntős lehetőség közül választhattunk:

  • Platán Élményfürdő Miskolctapolca
  • Benetis Élményfürdő Miskolctapolca
  • Miskolctapolcai Élmény- és Strandfürdő
  • Ellipsum Élményfürdő Miskolctapolca

Miért lett Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca?

Egyrészt azért, mert erre szavaztak a legtöbben. Másrészt azért, mert:
Az új létesítmény ellipszis alakú, öt csarnokból álló épületrendszerére utal az elnevezés. Az épületek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, mégis külön funkciót töltenek majd be és más-más tartalmakat kínálnak, gondolva kicsikre-nagyokra egyaránt. Nyitás után külön, csúszdákkal is felszerelt birodalmat élvezhetnek a tinik, de a legkisebbek is saját épületrészben pancsolhatnak majd.” – szólt a szavazási oldalon a leírás.

Miskolctapolca fürdő wellnesskomplexum

Üdvös lenne minden hasonló kampány esetén látni a szavazás végeredményét, mert máskülönben az történik, ami most is. Böngészve a Facebook-on a miskolci közéleti csoportokat, elég jelentős számban vannak azok, akiknek nem jön be ez a név.
Persze, ízlések és pofonok, nem lehet mindenkinek megfelelni, ez teljesen rendben is van.

Szerencsés-e ez a névválasztás?

Számomra a turizmus, azon belül a termékek, szolgáltatások minősége, valamint eladhatósága színtiszta szenvedély. Élvezettel vizsgálom ezek működését, ahogyan régi olvasóim már megszokhatták, a meglátásaimat is közzéteszem.

Őszintén szólva, a név sikeressége erősen kétséges. Nem a hely sikeressége, mert az aratni fog, feltéve, hogy olyan jól fog megépülni és olyan jól fog üzemelni, ahogyan az elvárható a tervek alapján. Egyelőre ezt előlegezzük meg neki, tehát a hely sikerre van kárhoztatva, és ennek Miskolc rajongóként örülök.

Ízlelgessük: Ellipsum

Az a helyzet, hogy pár embernek szóban bemondtam és visszakérdeztek, hogy mi? Micsoda? Hogyan írják? És amúgy mi köze a fürdőhöz?

Jó meglátás kőkemény márkát felépíteni, ez helyes. Viszont el kell dönteni, hogy a fürdőnek lesz-e annyira erős márkája, ami eladja az egész várost és a környéket, vagy a város márkáját erősítsük meg, ami eladja a fürdőt is. Az Ellipsum semmiben nem kötődik Miskolchoz, sem a fürdőzés világához. Pusztán az épületek formavilágára utal.

A medencék formája milyen lesz? Ha fürdőzőként nem lesz “elliptikus” élményünk, akkor könnyen lehet, hogy nem fog működni. Viszont, ha tudna olyan – világszinten egyedülálló – ellipszis élményt adni ez a komplexum, hogy magyarok és külföldiek egyaránt tudatosan legyenek képesek kezelni, értsd: “megyek az ellipszises fürdőbe”. Akkor garantáltan jól működne ez a név. A megnyitó után meglátjuk, milyen belülről és ki tudja-e váltani ezt a hatást.

Miskolctapolca mint önálló márka már most erős

Miskolc esetében Miskolctapolca önmagában nagyon értékes brand. Érdemes lenne ezt használni, nem is kétséges. Benne van a Barlangfürdő nevében, és alapvetően romantikus gondolatai támadnak mindenkinek, arról nem beszélve, hogy az Avalon Park is elég komolyan megtámogatta az utóbbi években Miskolctapolca nevét. Érdemes lenne mindenképpen benne tartani a márkanévben, mert érzésem szerint bár nagyon jónak ígérkezik, nincsen olyan átütő WOW ellipszis élmény faktor a történetben, ami sikerre vihetné ezt a márkanevet a jövőben.

Természetesen átütő sikert kívánok a komplexumnak, és a legjobbakat a márkanévnek is, függetlenül a kritikai kérdésektől, amik ennek a cikknek az írására késztettek.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
turisztikai fejlesztési menedzser

Ez is érdekelhet

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Elfogadom Read More