Egynapos kirándulás Rómából a Vezúv lábához: gyorsvasúttal, közvetlenül

by Polisor Bettina

Az olasz kulturális minisztérium és az olasz állami vasúttársaság, a Ferrovie dello Stato Italiane közötti megállapodásnak köszönhetően vasárnaponként a turisták és a látogatók Rómából indulva gyorsan és kényelmesen elérhetik Pompei régészeti lelőhelyét – írja a TravelDailyMedia.

Közvetlen vonatjárat Rómából Pompeibe kevesebb, mint két óra alatt

Gyorsvasút Róma Pompei
A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az új szolgáltatást július 16-án nyitották meg hivatalosan, amikor is a római Termini pályaudvarról induló első vonatra Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter, Luigi Ferraris, az FS Italiane csoport vezérigazgatója és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is felszálltak.

A miniszterelnök elégedettségét fejezte ki a projekttel kapcsolatban, amely növeli a világ egyik legnépszerűbb régészeti helyszínének vonzerejét, és ösztönzi a turizmust, ami Olaszország egyik legfontosabb iparága.

A Róma és Pompei között közvetlenül közlekedő járat a Trenitalia flottájának zászlóshajója, a Frecciarossa 1000-es vonat, azaz a „vörös nyíl”, amely a turizmus és a kultúra népszerűsítésének és az ország egyesítésének eszközévé vált azáltal, hogy javítja a történelmi értékekhez való könnyebb hozzáférést.

Pompei egy felbecsülhetetlen értékű régészeti örökség, amely minden évben látogatók millióit vonzza és ejti rabul

A vonat minden vasárnap reggel 8:53-kor indul a Roma Termini pályaudvarról, és 10:40-kor érkezik Pompeibe. Amikor a Frecciarossa megérkezik a célállomásra, egy shuttle-busz várja majd az utasokat, hogy elvigye őket a régészeti lelőhelyre. A visszaút 18:40-kor indul, és 20:55-kor érkezik meg a Roma Termini pályaudvarra.

Az új járat egyben új lehetőséget is biztosít egy olyan egynapos kirándulásra, amely során megismerhető az a hely, ahol a Vezúv kitörése 79-ben megállította az időt. Azért, hogy a kirándulásra megfelelően ráhangolódhassanak, az utasok már a gyorsvasúton kialakított fedélzeti monitorokon közvetített videókból megismerhetik Pompeji ókori városának történetét.

Olaszország szállások kiválasztásában, utazásszervezésben, a legjobb ajánlatok összehasonlításával és kiválasztásával örömmel segít megbízható partnerünk, a Schuster Travel.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben