Hollandia beutazási szabályok karantén magyaroknak

Cifra karantén szabály Hollandiában a Magyarországról érkezőknek

by admin

Hollandia nehezen ellenőrizhető karantén kötelezettséget vezetett be a Magyarországról érkező utazók számára. Budapestről beutazóknak 10 nap karantén, de Budapesten átutazóknak semmi. Hogy is van ez?

Idézem a Konzuli Szolgálat honlapját, mert az a legtisztább forrás jelen helyzetben.

Hollandia beutazási szabályok, karantén magyaroknak:

Személyforgalomban Magyarországról érkező magyar állampolgárokkal szemben nem vezettek be speciális szabályozást, kivéve a Budapestről érkezők, az innen beutazóknak 10 napra karanténba kell vonulniuk.

Érkező/induló, valamint tranzitáló utasokra vonatkozó szabályok:

Hollandia 2020. szeptember 15-től Budapestet a jelenlegi helyzet miatt narancssárga kategóriába („csak feltétlenül szükséges utazás”) sorolta. Az innen visszatérőknek 10 napra karanténba kell vonulniuk. A rendelkezés értelmében a karanténkötelezettség nem vonatkozik azokra, akik Magyarország más részein voltak és egyenesen a Liszt Ferenc repülőtérről utaznak be Hollandiába.

Itt a lehetőség a debreceni reptérnek 😉

Ahogy egy kedves Spabook követő, Evelin lényeglátóan kiszúrta az üzleti lehetőséget!

Nem rémlik, hogy Magyarországon belül lenne határellenőrzés. Budapest határában általában azért van dugó, mert sok a kocsi, vagy kevés a sáv, de nem azért, mert épp csekkolják, hogy befizettük-e magunk után az idegenforgalmi adót a haverunk vidéki víkendházában.

Budapesti bejelentett lakcímmel is töltheti valaki a megelőző x (hó)napot bárhol vidéken, és vidéki lakcímmel is Budapesten.

Nyilván abból indultak ki, hogy érett társadalomban önbevallás alapján mindenki betartja. Saját magáról mindenki tudja, hogy az előző pár hétben budapesti volt-e vagy sem, ahogy a mosdóban is el szoktuk találni, hogy a nőibe, vagy a férfibe illendő belépnünk. Viszont, ebből kiindulni egy olyan világban, amelyikben angol sulikban betiltják az adj király katonát játékot (4 gyermekes, ott élő barátom múlt héten mesélte), mondván az balesetveszélyes és szegény zsivány gyerkőcöket meg kell védeni saját maguktól, akkor minimum meglepő egy ilyen szabály.

Hollandia beutazási szabályok karantén kötelezettség magyarországról
Ők ott Hollandiában alapvetően szabálykövetők

Nos, tudom, szőrszálhasogatónak tűnök néha, de minden helyzetben azt képviselem, hogy a szabályoknak könnyen áttekinthetőknek kell lenni, és olyanoknak, amiket be is lehet tartatni, különben tragikomédiába fordul a történet. Általában véve nem segít, ha hoznak egy olyan szabályt, amit semmilyen módon nem lehet betartatni, hiszen lehetetlenség ellenőrizni.

Szóval, remek, hogy közölhettem újabb információt és elcsodálkozhattunk azon, hogy a világ más részein is születnek erősen átgondolt döntések, de másra igazán nem alkalmas ez a holland karantén szabály. Ha Te látod értelmét, írd meg, mert lehet, hogy én vagyok csőlátású.
Kellemes, 1-2 perces időtöltésnek, szellemi felüdülésnek azért remélem tetszett és szórakoztatott az írás. Ha másokat is megmosolyogtatnál ezzel, akkor ide kattintva megoszthatod.

Hasznos linkek egyenesen Hollandiából:

Az Európa országait összefogó, éppen aktuális szabályok – komoly – gyűjteménye itt található:

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé. Hálás köszönet érte, ha méltónak találod rá a Spabook-ot!

Szállásokkal kapcsolatos véleményekről, utazós és fürdős eseményekről értesülhetsz a csoportunkban, várunk szeretettel. Mi a véleményed? Írd meg!

Biztonságos utat, sok élményt a nehézségek közepette is!
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
forrás: Konzuli Szolgálat információi

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben