India vízum Taj Mahal

Olcsóbb lett a vízum Indiába!

by Waterfan

Sokkal olcsóbbá válik az indiai vízum, ami elektronikusan formában, online is igényelhető. Mennyit spórolunk a korábbiakhoz képest? 10 éjszaka kijön belőle bungalowban, vagy 2 éjszaka 5*-ban, igénytől függően…
Az indiai vízum hírhedten drága volt, de ennek végre vége. A korábbi 82 USD helyett immáron szezontól függően 10 – 25 USD/fő áron lehet megváltani az Indiába szóló turista vízumot. A helyi árak figyelembe vételével ez 2 ingyenes éjszakát jelent egy 5 csillagos szállodában, de olcsóbb helyeken ez szépen megy föl, bungalow jellegű szállásokon ez a kedvezmény 10 teljes éjszakát (!) is fedez. Ezen a tengerparti, klimatizált, csodaszép szálláson 2000 Ft/fő/éj áron laktam:
India Goa review Spabook visa

India vízum árak és típusok

30 napos (rövid távú) kétszeri belépésre jogosító beutazási e-vízum került bevezetésre a turisták számára, aminek díja 25 USD július és március közötti utazás esetén. Ugyanez a 30 napos verzió a szezonon kívüli utazások számára április és június között mindössze 10 USD.
A többszörös belépésre jogosító, közepes időtartamú, egyéves érvényességi vízumok díja jelenleg már csak 40 USD, míg a hosszú távú, ötéves, többszöri belépésre jogosító vízumok ára 80 USD.
A vízum rendszer módosításának célja, hogy egyszerűsítse a vízum megszerzését és fokozza a külföldi látogatók érdeklődését. A turizmus egyre fontosabb az ország gazdasága szempontjából, és az eVisa bevezetése megkönnyíti a külföldi, így a magyar látogatók Indiába utazását is.

Indiai online vízum igénylése

Az indiai eVisa itt érhető el online. A megszokott módon életrajzi adatokat és útlevél-információkat kér el a felhasználótól. Az elektronikus vízum igénylést legkésőbb 4 nappal az utazás megkezdése előtt el kell indítani!

Ebben a luxus hotelben is kijön 2 éjszaka ingyen a megtakarított vízumdíjból:
Jaipur Trident Spabook review
Ha megnézheted, mennyibe is kerül egy éjszaka tengerpartra néző, üvegfalú bungalowban Goa tengerpartján, Canacona Beach strandnál, akkor el fogsz ámulni, az szinte biztos. 8000 forintos éjszakánkénti szobaártól már vannak elérhető szállások, az átlag 15000 forint/szoba/éj körül mozog.

Ez azért elég szép. Mikor foglalod a repjegyed? Március, április a legjobb időszak Goa és környéke felfedezésére, de a Taj Mahal, Jaipur, Udaipur és Delhi is megér egy kitérőt, szerencsére sok belföldi járat van.
Goa review Spabook
Ha mindezek után nincs kedved, hogy elutazz oda, akkor jó hír, hogy szintén október elejétől ingyenessé vált az e-vízum Szentpétervárra… és még közelebb is van. Részletek itt.

Ha hasznosnak találtad az infót, nagyon örülök neki, ha megosztod a facebook bejegyzésemet és segíted, hogy még több hasznos infót meg tudjak osztani a jövőben.

Jó utat, sok élményt!
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben