Ciprus szállás karantén nélkül utazás repjegy

Karantén nélkül vár Ciprus márciustól

by Waterfan

Március elejétől karanténkötelezettség nélkül utazhat be Ciprusra az, aki rendelkezik az érkezése előtt készített, negatív koronavírusteszt eredménnyel és a helyszínen elkészített második tesztje is negatív leszszúrta ki a Turizmus.com

Ciprus könnyít a beutazási korlátozások szigorán

A szigetország márciustól az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által hetente frissített térképe alapján rendelkezik a beutazási korlátozásokról, a beutazók kiinduló országának függvényében. (Ezt a térképes színezést még októberben ajánlották, Ciprus most kezdi alkalmazni.) A besorolások a járványügyi kockázaton alapulnak, ennek megfelelően hétről hétre változhatnak, tehát érdemes folyamatosan figyelni a frissítéseket a ciprusi kormány oldalán is.

Az országokat a nyáron idehaza is megszokott zöld, narancssárga és piros színekbe sorolják az aktuális járványügyi helyzetük alapján.

Magyarország jelenleg piros, tehát 2 negatív PCR-tesztet kell bemutatnunk: az első nem lehet az induláshoz képest 72 óránál régebbi, a másodikat pedig Ciprusra érkezéskor kell elvégezni, saját költségünkön. A 2 darab negatív PCR-teszt mentesíti az utazót a 14 napos karantén alól.

A zöld országokból érkező állampolgárok mentesülnek a karantén és a COVID teszt alól is!
A narancssárga országból érkező utazóknak 1 darab negatív koronavírusteszt-igazolást kell bemutatniuk, mielőtt a kiindulási ponton felszállnak a repülőre.

Budapest – Larnaca közvetlen Wizz Air járat indul március 29-től

Bár jelenleg még nincsen közvetlen járat, csak Ausztrián keresztül lehet eljutni Ciprusra, március végén újraindul a budapesti járat is, amire ma oda-vissza 22 ezer forintért foglalhatunk jegyet.

Ciprus karanténmentes utazás karantén nélkül repjegy Larnaca Budapest

Kijárási korlátozások Ciprus szigetén

Mint a legtöbb helyen, itt is számolnunk kell azzal, hogy nem minden működik, és nem létezhetünk szabadon. A jelenlegi ciprusi kijárási korlátozások és szabályok január 31-ig érvényesek, hamarosan bejelentik majd az újabb verziót. Ami jelen pillanatban biztos:

  • Este 9 és hajnali 5 között kijárási tilalom van
  • Természetben lehet sétálni, túrázni
  • Tengerben lehet fürdeni, de másokkal csoportosulni nem
  • Zárva vannak a fitness termek, ez a szállodákat is érinti
  • Az uszodákat nem lehet használni, sajnos ez a szállodai medencékre is vonatkozik
  • Múzeumok, egyéb kulturális attrakciók zárva tartanak

Ciprus szállások – merre érdemes nézelődni?

Saját tapasztalataim alapján azt javaslom, ne ragadj le Larnaca népszerű üdülővárosánál. Szinte minden magyar ide utazott el kezdetben, amikor még csak utazási irodák charter járataival lehetett eljutni Ciprusra. A szervezőknek az volt a legfontosabb, hogy minél olcsóbb / nyereségesebb legyen az üzlet, ezért a Larnaca-ban leszálló gépek utasainak többsége a környéken kapott szállást – hiszen minél messzebbre kellett volna vinni a népeket, annál többe került volna a transzfer. Így alakult ki, hogy Larnaca lett Ciprus Siófoka, de vannak sokkal jobb helyek is. Larnaca őszintén szólva a nagy szállodák, hosszú, homokos, de alapvetően jellegtelen tengerpartokon kívül nem kínál igazán sokat. Gyermekesek számára paradicsom, abszolút ajánlom, mindenki másnak viszont emlékezetesebb lesz, ha másfelé keresi a sziget szépségeit.

Paphos, avagy Ayia Napa, esetleg Protaras amit ajánlanék

Ezek a helyek csodálatosan szépek és történelmi szempontból is kínálnak látnivalókat. Ami viszont hátrányuk, hogy a sziget 2 végén helyezkednek el, így egyikből a másikba eljutni elég hosszú utat jelent. Larnaca nagyjából középen található a sziget déli részén, így onnan minden másik város bejárható, akár keleten, akár nyugaton, akár északon néznénk körbe.

Rugalmasan lemondható szállást válasszatok! Ha pozitív tesztet produkáltok indulás előtt, vagy odakint, akkor ne bukjátok be a szállás díját!

Ez a La Casa di Napa nevű hely például elég jó helyen van és a 9,3 pontos Booking értékelések alapján kifejezetten rendben találtatik, ár/érték arányban korrekt. A 116435 forint 2 főre 1 hétre nem dömping ár, de Cipruson minőségi helyet perpillanat nem lehet fillérekért találni, ellenben jó drágán van jó sok. A szállás és a repjegy mellé jön még 4 darab teszt ára, 2 kifele, 2 hazafelé. Aki Home Officeban tud lenni otthonról, annak elegendő 2 teszt kifele, hazatérés után pedig karanténból dolgozik majd. Kényelmetlenebb, de olcsóbb.

Ciprus szállás karanténmentes utazás repjegy

További szállások között itt tudtok válogatni, hátha megtetszik valami akár most, akár később mennétek:

Hazafelé sem kell feltétlenül karantén, hiszen Ciprus EU tag. Ott kint kell készíteni 1 (angol nyelvű) tesztet a hazaindulás előtt, majd hazaérve a Liszt Ferenc reptéren a másodikat, aminek megjön az eredménye nagyjából 1 napon belül, így tehát visszafelé sem kell otthon maradni 10 napig.

Zárt csoportunkban szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is olvashatsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
címlap: Hert Niks

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további érdekes és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben