Mallorca TOP5 látnivaló

Mallorca TOP5 látnivalója

by Polisor Bettina

A spanyolországi Baleár-szigetek legnagyobbja Mallorca, ami a kultúra és a természet csodás kombinációja. A festői partvonal mentén magasodó zord sziklák tetejéről szenzációs a kilátás, az érintetlen öblökben pedig kristálytiszta víz csillog. De ha a partot magunk mögött hagyva klasszikus városnézésre vágyunk, akkor számos történelmi város és bájos falu közt válogathatunk, amelyek mind bővelkednek középkori templomokban, ősi kastélyokban és szuper múzeumokban. Ezek közül megmutatjuk most a TOP5 kihagyhatatlan látnivalót rejtő helyszínt, amik a tengerpartok mellett mind arra ösztönöznek, hogy egy egész hetet, vagy ha lehetőségünk van rá, akkor még több időt töltsünk ezen a csodás szigeten.

Palma de Mallorca, a sziget fővárosa

Palma de Mallorca két lenyűgöző műemléke, a monumentális Catedral de Mallorca, és a 14. századi erődítmény, a Castillo de Bellver – ami egy dombtetőn található, három kilométerre Palma de Mallorca történelmi központjától – már önmagukban megadják azt színvonalat, amit Európa más fővárosai tudnak nyújtani. A kulturális látnivalók közül kiemelkedik még a Fundación Miró Mallorca, hiszen ez a kivételes múzeum azokban a műtermekben mutatja be gyűjteményét, ahol maga Joan Miró katalán festőművész alkotott.

Mallorca TOP5 látnivaló

A festői környezetben fekvő Selva városa

A Serra de Tramuntana hegység lábánál található kisváros az egyik, ami a sziget igazi vidéki hangulatát képviseli, nagyszerű kontrasztot alkotva a fejlett tengerparti üdülőhelyekkel. A város természeti adottságaiból adódóan remek úti cél lehet a túrázás és a kerékpározás szerelmeseinek, de számos olyan épített látnivalót is kínál, amelyet érdemes felkeresni. Ilyen például s Sant Llorenc plébániatemplom, ami magasan Selva háztetői fölé magasodik, és a városhoz közeledve már messziről jól észrevehető. A Son Bisbal egy másik történelmi épület Selvában, ami évszázadok óta Selva központi részét képezi. Ez a gyönyörű régi épület a 17. századból származik, amikor még a helyi polgárőrségnek adott otthont, ma pedig egy pazar, az épülettel azonos nevű butikhotel található itt.

Mallorca TOP5 látnivaló

Banyalbufar és a közeli Torre des Verger torony

Banyalbufar Mallorca nyugati partján, a Tramuntana-hegység örökzöld öblei mentén fekszik, és Mallorca egyik legszebb falvaként ismert. Banyalbufar környékéről egyedülálló panoráma nyílik a Baleár-tengerre, amelynek zafírkék hullámai a sziget szikláin törnek meg. Egy kirándulást mindenképpen megéri ejteni Mallorca ezen vidékén, és ha erre járunk, keressük fel a Banyalbufar és Estellencs között található régi őrtoronyot, ami a Torre Des Verger nevet viseli. Akinek nincs tériszonya, az a torony belsejében lévő régi vaslépcsőkön felmászhat a legfelső emeletre, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre.

Mallorca TOP5 látnivaló
Spanyolország szállások kiválasztásában, utazásszervezésben készséggel segít megbízható partnerünk, a Schuster Travel.

Alcúdia számtalan történelmi emléket őriz falai között

A festői Alcúdia városa kanyargós középkori utcáival és palotaszerű reneszánsz kúriáival a régi világ hangulatát idézi, . Ez a csodálatosan megőrzött, fallal körülvett középkori város remek ételeiről és hagyományőrző fesztiválokról, vásárokról is ismert – mint például a minden év július elején, Szent Jakab tiszteletére megtartott ünnepségsorozat. A város már ie. 6000 óta lakott, és a középkorban veszélyt jelentő kalózok elleni védelem érdekében fallal körülvéve erősítették a védelmét. A városfal bástyáiból ma már csak a Xara- és a Palma-kapu, valamint a reneszánsz kori Sant Ferran-bástya maradt meg. A régészet megszállottjainak igazi csemegét tartogat ez a város, hiszen Alcúdia régészeti lelőhelyekben is bővelkedik: a Sant Jaume-templomtól délre római kori házak, egy fórum és egy amfiteátrum maradványai találhatók. Érdekes úti cél lehet még a közeli Parc Natural de S’Albufera de Mallorca, ahol egész évben több mint kétszáz madárfajt figyelhetnek meg a lelkes utazók.

Mallorca TOP5 látnivaló

Cala Figuera, ahol a tenger gyümölcseit szüretelik

Cala Figuera egy nyugalmat árasztó bájos kis halászfalu. A város fehérre meszelt házai a vízpart menti domboldalon csoportosulnak, ahol sok helyi halász végzi el napi teendőit, mint például a hálók javítását. A kora reggeli órákban érkezik a dokkokhoz a friss fogás, amelyet a piacon eladnak, majd ízletes tengeri ételeket varázsolnak belőle a helyi éttermekben, amiből bőven van választék, ahogy az egy tengerparti várostól elvárható. A kikötő mentén festői sétaútvonal követi a vízpartot, ami felvezet a sziklák közé – az öbölre nyíló kilátás igazi jutalom a rövid túráért cserébe. Az utazók kedvelt üdülőhelye a Cala Figuerától négy kilométerre délre fekvő Cala Santanyí, amit a családbarát, homokos partvonaláért, nyugodt, kristálytiszta vizéért és jól kiépített létesítményeiért keresnek fel sokan.

Mallorca TOP5 látnivaló

Spanyolország szállások kiválasztásában, utazásszervezésben készséggel segít megbízható partnerünk, a Schuster Travel.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben