Miskolci Kocsonyafesztivál: hömpölygő tömeg, koncertek, programok

by Kassay Tamás

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy hétvégén Miskolc vált az ország központjává kulturális és kikapcsolódási értelemben mindenképpen. Szemet gyönyörködtető, óriási tömeget vonzott a hosszú – néha hányattatott – múltra visszatekintő miskolci Kocsonyafesztivál 2023-ban.

Megtelt Miskolc, a Kocsonyafesztivál elképesztő népszerűségnek örvend

Miskolc a fesztiválok városa, ahogy arról már többször is meséltem. Legendás rendezvény az Operafesztivál és a Cinefest Mozifesztivál mellett a Kocsonyafesztivál is, ami igazi unikum a maga nemében. Március első hétvégéjén péntektől vasárnapig zajlott a móka, sőt, most először találkozott egymással a szintén népszerű Régiségvásár és a Kocsonyafesztivál 1 nap erejéig.

Kocsonyafesztivál Miskolc 2023
Fotó: Spilma Nóra ; Utazós hírek, vélemények várnak a Facebook csoportunkban, csatlakozz!

A Kocsonyafesztiválra érkező emberek a Centrumtól a Városház térig, a Hősök terétől a Szinva teraszon át az Avasig megtöltötték Miskolc utcáit 3 napon át. A tömeg jellemzően már kora délelőttől hömpölygött a belvárosban. Thai chi bemutató, kvízjátékok, jégszobrász bemutató, vásári forgatag, civil szervezetek bemutatkozása, különféle fellépők, zenekarok szórakoztatták a nagyérdeműt.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Szinva Teraszon fellépő civil fellépőket a Spabook törzsolvasója és lelkes követője szervezte, köszönet a munkádért!

Dicséretes a helyi szervezők részéről, hogy a Miskolci Kocsonyafesztivál mellett megrendezték a Régiségvásárt és az Avasi Kvaterkát is, így igazán sokszínű lehetett a program és mindenki talált kedvére való helyszínt és látnivalót. A koncertek kora délutántól éjszakába nyúlóan tartottak, idén nemzetközi sztárfellépő is érkezett a Groove Coverage személyében, avagy csapatában.

Kocsonyafesztivál Miskolc 2023
Fotó: Groove Coverage FB; Utazós hírek, vélemények várnak a Facebook csoportunkban, csatlakozz!

Felsorolni is nehéz lenne a helyi előadókat és az országosan ismert sztárfellépőket, de néhányat kiemelek. Ott volt például a Groove Coverage, a Margaret Island, Charlie, Paddy and the Rats, a Fiesta, a Balkan Fanatik, az Alma együttes, az Animal Cannibals, Lofti Begi, a New Level Empire és rengeteg jó előadó.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben