Wizz Air terjeszkedik Olaszországban új bázis Bari Lamezia Terme

Mától nem kötelező a maszk az európai repülőkön, kivéve egy országban

by Kassay Tamás

Május 16-án hétfőtől megszűnik az az ajánlás, amely szerint kötelező a maszkviselés a repülőtereken és a repülőgépek fedélzetén – közölte az EU Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), amiről korábban már írtam. Fontos, hogy ajánlásról beszélünk és nem kötelező érvényű jogszabályról, ezért az országok és a légitársaságok saját maguk továbbra is hozhatnak egyéni szabályokat.

Olaszország repülőterein és az országból induló légi jártakon június 15-ig továbbra is kötelező maszkot viselni!

Az érvényben lévő olaszországi járványügyi intézkedések értelmében a városi és a hosszútávú tömegközlekedési eszközökön június 15-ig kötelező az orrot és szájat elfedő maszk viselése – jelentette az MTI az egészségügyi tárcára hivatkozva.

A tárcavezető Roberto Speranza április végi rendelkezése szerint a buszokon, villamoson, metrón, valamint a vonatokon, hajókon, a repülőkön és a repülőtereken is FFP2 típusú maszkot kell viselni.

Május 31-ig az Olaszországba beutazáshoz továbbra is szükséges az EU Green Pass vagy más védettségi igazolás bemutatása.

Bár sok helyen megírták azt, hogy Olaszországban már nem kötelező az oltási igazolás, az kimaradt a híradásokból, hogy ez az országon belüli egészségügyi szabályokra érvényes, de az Olaszországba beutazáshoz továbbra is kell az igazolás.

Utóbbi a betegségből történt kigyógyulás igazolásával vagy az utazás előtti 48 órában végzett negatív antigén gyorsteszttel váltható ki. Az igazolást a repülőtereken szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik.

Az első és a második oltás érvényessége a beadástól számított hat hónapig tart, emlékeztető oltás esetében az érvényesség nincs határidőhöz kötve.

A belépést követően az oltási vagy védettségi igazolásra nincs szükség Olaszország területén, kivéve a kórházakban, más egészségügyi intézményekben vagy idősotthonokban.

A szállás- és vendéglátóhelyeken nem kell semmilyen igazolást felmutatni, hasonlóképpen a tömegközlekedési eszközökön, múzeumokban, kulturális vagy sporteseményeken, valamint a strandokon sem.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben