Spabook.net Kassay Tamás

Olcsó reptéri parkolás Bécsben – Parktiger Schwechat

by Waterfan

Olcsó reptéri parkoló Bécsben? Igen, létezik. Hol? Mutatom.

Olcsó parkoló a bécsi reptéren

Gyakran keresek Bécsből induló repülőjáratokat, mert sokszor olcsóbban lehet onnan repülni, mint Ferihegyről. Nyilván, kicsit eltérnek az útvonalak és mások a légitársaságok is, de épp ezért izgalmas a lehetőség. A közelben élők, Nyugat-magyarországiak eddig is számoltak a bécsi indulással, de én Pestről is utaztam már onnan. Eddig busszal közlekedtem a 2 város között, mert nem találtam olcsó parkolót, most viszont a napi 4,99 EUR-os árával a Parktiger nevű hely versenyképes és megfontolandó alternatíva lett a bécsi reptéri parkolás problematikájára. A magam részéről szívesebben parkolok ott kocsival, mint hogy az este érkező járatról leszállva ne tudjak hazajönni, vagy sok óráig tartson, mert várni kell a vonatra vagy a buszra.
2 dolog tartott eddig vissza, az egyik az ár, a másik pedig a biztonság. Kb. 1500 Ft/nap díjért már nincs nagyon miről beszélni, ez elég jutányos, a kamera rendszer pedig bizalomgerjesztő.

Reptéri parkolás Bécs Schwechat kamerával őrzött

Elhelyezkedés

Ahogy a képen is látszik, majdnem itt száll le a repülő, szóval közel van a terminál. A parkoló 7 perces taxi, BOLT, vagy UBER útra fekszik a Bécsi repülőtértől (Vienna Airport), de egy közvetlen gyorsvasúti járattal (S-Bahn) is kényelmesen, 6 perc alatt megközelíthető, méghozzá közvetlenül az indulási csarnok és már nem kell tekeregni. Konkrétan gyorsabb és kényelmesebb így, mint a reptér melletti parkolókból besétálni, mert ott nincs mire felszállni, cserébe simán lehet a séta 15-20 perc is, attól függ hol jutott hely.

Reptéri parkolás Bécs Schwechat transzfer

Parkolási rend

A kocsikkal számozott helyeken tudunk parkolni, ami megkönnyíti azt, hogy érkezéskor mindenki megtalálja a sajátját. 1-2 hét utazás után könnyű elfelejteni, hogy pontosan hol is hagytuk el a kocsit, Ferihegyen rendszeresen látok a kocsik között bóklászó embereket, akik nem tudják, melyik sorban is álltak meg a sok közül. Külön kiemelném, hogy vannak mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyek is, ezek egy része látható az alábbi fényképen.

Reptéri parkolás Bécs Schwechat mozgáskorlátozott parkoló

A sorok szépen le vannak választva kerítésekkel, így egyrészt nincsen káosz, másrészt jó eséllyel senki nem fogja meghúzni a másik autóját egy kanyarodáskor, na és persze a gurulós bőrönddel sem a kocsik között szambáznak keresztül az utasok.

Reptéri parkolás Bécs Schwechat Airport

Hogy szokásomhoz híven kritikus is legyek: tény az, hogy a murvás parkoló és a gurulós bőrönd nem a legjobb barátok, de azért, ahogy látjuk, elég sokan meg tudjuk oldani a helyzetet, szóval szerintem az ár/érték arányba ez belefér. Ami nekem leginkább tetszik, az az, hogy a kocsik között kellően szélesek a helyek és nem kell attól tartanom, hogy a mellettem álló rányitja az ajtót. Erre különösen érzékeny vagyok, bevásárló központokban mindig olyan helyet keresek, ahol csak egyik oldalon van hely másik járműnek és a túloldal lehetőleg oszlop, vagy fal legyen. Itt a Parktiger-ben kényelmesen el lehet férni a szomszédoktól.
Reptéri parkoló Bécs Schwechat

Parkolóhely foglalás online

Online lehet lefoglalni a helyet. Ha bármi közbejön, akkor 24 órával a tervezett parkolás előtt még ingyenesen módosítható, vagy akár törölhető is a foglalás. Ez szerintem végtelenül korrekt üzleti hozzáállás. Szintén dicséretes, hogy a rendszer, valamint a honlap is elérhető magyarul.

Hová lehet eljutni Bécsből? Kb. mindenhova ahová Pestről, de Bangkok közvetlen járattal is elérhető innen, India több városa szintén, és ez gyakran az árakon is meglátszik. Keresgéljetek, szerintem lesz jó találat innen.

Jó utat, sok élményt, például ThaiföldönMacedóniában, vagy épp Grúziában – útleírások.

Üdv,
Mr Spabook
Találkozzunk a FB oldalon is!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben