Thaiföld beutazási szabályok szabadon

Thaiföld visszakozott, mégsem szigorít a beutazási szabályokon, szabadon látogatható marad

by Kassay Tamás

A Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) közleményt adott ki, amelyben tisztázni kívánja, hogy Thaiföld továbbra is szívesen lát minden nemzetközi turistát a 2022. október 1-jén bevezetett, szabad beutazás keretében, azaz sem oltási, sem gyógyultsági igazolást nem kér.

A bejelentés ellentétben áll a néhány nappal korábban, szintén thai hivatalos szerv, a Thaiföldi Polgári Légiközlekedési Hatóság által kommunikáltakkal. A furcsa esetről a Reuters is érces címmel számolt be. Vélhetően a közvélemény tesztelése után elvetették a szigorítás ötletét. Amennyiben nem világméretű közvéleménykutatás lett volna, akkor már több nappal korábban, vagy akár azonnal cáfolhatták volna a korlátozásról terjedő híreket, de ezt nem tették meg. Január 9-én azonban Thaiföld miniszterelnök-helyettese és közegészségügyi minisztere, S.E. Anutin Charnvirakul jelentette be:

A Thaiföldre érkező nemzetközi utazóknak nem kell igazolást bemutatniuk a védőoltásról, sem gyógyultságról, sem pedig teszt eredményről.

„Az oltás igazolása nehézkes és kényelmetlen lenne, ezért a csoport úgy döntött, hogy erre nincs szükség”

– mondta Anutin a megjelent újságíróknak.

A turizmus számára történő teljes újranyitás részeként Thaiföld hosszabb tartózkodási időt is kínál a látogatóknak. A vízummentességre jogosult országokból/területekről érkező turisták számára a tartózkodási idő 2023. március 31-ig 45 napra (30 napról), a beutazási vízumra jogosultak számára pedig 30 napra (15 napról) meghosszabbodik.

Koronavírus kezelést fedező utasbiztosítást viszont kérnek

Thaiföld az olyan országból érkező utasoknak, ahol a küldő országban beutazási korlátozás van, vagy PCR-tesztre vonatkozó követelményeket támasztanak, rendelkezniük kell olyan egészségbiztosítással, amely fedezi a COVID-19 thaiföldi kezelését.

Mondanunk sem kell, hogy bár ez magyaroknak nem kötelező, de erősen ajánlott.

A turizmus világának érdekes híreiért iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben