Thaiföld ismét szigorít és beutazási szabályokat vezet be

by Kassay Tamás

Thaiföld január 9-től új intézkedéseket vezet be az országba légi úton érkező utasok számára. Frissítés: a thai kormány visszakozott és visszavonta az intézkedéseket január 9-én, azok hatálybalépésekor. Részletek az új cikkben. A thaiföldi beutazási szabályok szigorításának oka elsősorban az, hogy a kínai turisták újra utazhatnak, ugyanakkor ott nagyon magas a koronavírus fertőzöttek száma és nem szeretnék, ha behurcolnák a betegséget.

Ha repülővel utazol Thaiföldre, akkor az alábbi beutazási szabályokról fontos tudnod

Bár ősszel végre minden beutazási korlátozást eltörölt Thaiföld, sajnos 2023 január 9-től kezdődően a 18 éves és annál idősebb utasoknak újra be kell mutatniuk egy oltási igazolást vagy egy orvosi jelentést, amely igazolja, hogy az elmúlt 6 hónapban (180 nap) gyógyultak fel a koronavírusból. Az oltási igazolás csak úgy fogadható el, ha a thaiföldi Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által jóváhagyott oltóanyag teljes sorozatát megkapta az utas. – jelentette a ThaiNews. Az elfogadott vakcinák listája ide kattintva tekinthető meg.

Azoknak az utasoknak, akik olyan országokból érkeznek, ahol beutazási korlátozások vannak érvényben a COVID-fertőzöttek számára, magyarán mondva azok, akik nem térhetnek haza akkor és ameddig fertőzőttek (Magyarországra mi hazatérhetünk), olyan utasbiztosítással kell rendelkezniük, amely fedezi a COVID-kezelés költségeit. A thai társadalombiztosítással rendelkező külföldiek mentesülnek ez alól a követelmény alól.

A cikk írásának pillanatában a Konzuli Szolgálat oldalán még nem jelentek meg a szigorítás részletei, de ezt senki ne várja meg, mert bukhatja a repülőjáratát!

A Thaiföldre utazók megfelelő dokumentumok nélkül nem szállhatnak fel a Thaiföldre tartó repülőjáratukra

Thaiföld szigorítás beutazási szabályok korlátozás oltási igazolás
A turizmus világának érdekes híreiért iratkozz fel hírlevelünkre!

Fontos megjegyezni, hogy a thai útlevéllel rendelkezők és a tranzitutasok mentesülnek a védőoltási és egészségbiztosítási követelmények alól. A légitársaságok felelősek a Thaiföldre való belépéshez szükséges dokumentumok ellenőrzéséért, és ha az utas nem tudja bemutatni a szükséges dokumentumokat, a légitársaságnak meg kell tagadnia a beszállást.

Az oltási és egészségbiztosítási követelményeken túl a légitársaságoknak arra kell kérni a Thaiföldre tartó utasokat, hogy az utazás teljes ideje alatt viseljenek maszkot, kivéve étkezéskor vagy vészhelyzetben.

Végezetül, azoknak az utasoknak, akiknél az utazás során COVID-19 tüneteket észlelnek, azt tanácsolják, hogy a célállomásra való megérkezésükkor vegyenek részt egy vizsgálaton. Ez segít megelőzni a vírus terjedését, és biztosítja, hogy megfelelő intézkedéseket tegyenek a közegészség védelme érdekében.

Ezek a követelmények január 9-én hajnali 1:00 órától lépnek életbe.

Szárazföldi úton beutazók számára nem történt szigorítás

Thaiföldre szárazföldi határátkelőn továbbra is minden korlátozás nélkül be lehet utazni.

Spabook vélemény: Ennek ténye, valamint az, hogy az utasok ellenőrzésének felelőssége a légitársaságoké még beszálláskor, de Thaiföldre érkezéskor – egyelőre az eddigi hírek szerint – nem lesz ellenőrzés, azt sejteti, hogy az intézkedést elsősorban azért hozták, hogy a kínai turisták kiszűrésének jogi alapjait megteremtsék, de nyilvánvalóan rosszul venné ki magát, ha csupán Kínával szemben szigorítottak („diszkrimináltak„) volna.

Akit engednek felszállni a repülőgépre, szinte biztos lehet abban, hogy Thaiföldön szabadon mozoghat és üdülhet majd, akár van dokumentuma akár nincs. Hangsúlyozom, ez az utolsó mondat spekuláció a Spabook részéről, de az eddigi tapasztalatok és kiderült részletek alapján valószínűsíthető. Ettől függetlenül én biztosan nem próbálnék meg elutazni a szükséges dokumentumok beszerzése nelkül.

A turizmus világának érdekes híreiért iratkozz fel hírlevelünkre!

A legendás és magyarok által is kedvelt thai Chang sör 51%-kal drágább Magyarországon, mint Ausztriában, ajánlom az erről szóló cikket.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben