Female Yeti Nepál Manaslu expedíció oxigén nélkül 8000 méter felett

Történelmi siker: magyar csúcshódítás a Himalájában, Female Yeti a Manaszlu csúcsán

by Kassay Tamás

Csodálatos híreket kaptunk, Female Yeti második csúcstámadási kísérlete sikeres volt és feljutott a Himalájában a Manaslu 8163 méteres csúcsára, az eddigi információk szerint oxigénpalack nélkül. Ezzel a csepeli közgazdász, világutazó blogger lány a 6. magyar, aki elérte a hegytetőt.

FRISSÍTÉS (10.02): Female Yeti részletes beszámolót írt, ami alapján végül igénybe vett pótlólagos oxigént, ellenben nem egyszer, hanem kétszer is feljutott a Manaszlu csúcsára!

A tegnapi cikkben részletesen beszámoltam az expedícióról és arról, hogy Yeti egy panelház lépcsőházában le-föl lépcsőzve készült fel az extrém kihívásra. A cikket itt tudjátok elolvasni, most pedig álljon itt az örömhír a Facebook oldaláról:

Kapcsolódó friss hír, hogy Nepál hamarosan újra megnyit a turisták előtt és bizonyos feltételek teljesítése esetén már nem lesz szükség kötelező karanténra.

Ha érdekelnek az utazás világának precíz hírei, csatlakozz a Turizmus hírek csoportjához.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben