Bulgária beutazási korlátozás megszűnt

Újabb európai országba utazhatunk szabadon

by Kassay Tamás

Újabb európai ország törli el a pandémia miatt bevezetett beutazási korlátozásokat. Ezúttal a bolgár külügyminisztérium által kiadott sajtóközleménynek örülhetünk, amely szerint Bulgária május 1-jétől, vasárnaptól eltörli az oltási, gyógyultsági, illetve tesztelési igazolások bemutatásának követelményét a turistákkal szemben.

Miért is utazzunk Bulgáriába?

Mutatok pár fotót, szerintem önmagáért beszél a hely. Sokkal többet kínál ez az ország, mint olcsó tengerpart nagy szállodákkal. Csodás természet, szépséges kisvárosok, kirándulási lehetőségek, remek ételek mindenfelé.

„2022. május 1-jétől minden COVID-19-hez kapcsolódó utazási korlátozás megszűnik. Ettől az időponttól kezdve egyetlen beutazó utasnak sem lesz többé kötelező a COVID-19-hez kapcsolódó dokumentumokat bemutatni ahhoz, hogy beléphessen a Bolgár Köztársaság területére” – tájékoztat a bolgár külügyminisztérium.

A bolgár kormány már április 1-jén elrendelte a szabályok helyi enyhítését, mondván, hogy nincs szükség arra, hogy továbbra is korlátozások legyenek érvényben a polgárok és a vállalkozások számára, annak ellenére, hogy az országban a legalacsonyabb az oltási arány az EU tagállamai közül.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint a bolgárok 30,2 százaléka kapta meg a COVID-19 vakcina első adagját, 29,7 százalékuk az első kúrát, 10,7 százalékuk pedig az emlékeztető oltást. Az oltási arányok 42,7 százalékkal elmaradnak az EU/EGT-országok elsődleges tanfolyamainak átlagától.

Emellett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Bulgáriában az elmúlt hét napban 3767 pozitív COVID-19-es megbetegedést jelentettek, míg a halálesetek száma ugyanebben az időszakban 60 volt.

Bulgária mellett több másik ország is hasonló lépést jelentett be és május elejétől máshol is feloldják a beutazási korlátozásokat, többek között Litvánia, Görögország és Svájc.

A turizmus világának precíz híreivel vár az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben