csokonyavisontai fürdő bezárás

Májusban teljesen kinyit egy vidéki magyar fürdő

by Kassay Tamás

Teljes műszaki korszerűsítés és automatizálás várható a csokonyavisontai fürdőben, amelynek homlokzatára a sajtó képsivelői előtt került fel az új logó. Hajtó Péter, Szászfalvi László és Harasztia Attila ismertette a fürdő helyzetét és elmondták, hogy május 6-án teljes nyitást terveznek.

Mint emlékezetes, a csokonyavisontai fürdő még tavaly szeptemberben, az elsők között zárt be, végül a beltéri részeket újranyitották. A beltéri medencék jelenleg is jól kihasználtak, de tavasztól a kültéri medencék is megnyílnak a fürdőzni vágyó vendégek előtt.

– Ma éjszaka egy éjszakai fürdőzés keretében két újabb medencét fogunk megnyitni. Elkezdtük a teljes csőhálózatot feltérképezni, amit ki is fogunk cserélni egy 21. századi rendszerre, kvázi automatizálni fogjuk a fürdő működését.

– tájékoztatta a sajtót Hajtó Péter.

A munkálatok végeztével az alábbi medencék fognak megnyílni a vendégek számára a csokonyavisontai fürdőben:

  • 2 kültéri medence
  • gyermekmedence
  • tervben van a csúszda teljes cseréje is.

Jelenleg csak a felnőttek vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait, de májustól már lesz olyan medence is, ami számukra is megfelelő vízzel lesz feltöltve.

Eddig mintegy 350 millió forintba kerültek az új beruházások, valamint az adósságrendezés, mondta el Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint a cél az, hogy a csokonavisontai a fürdőből virágzó turisztikai központot hozzanak létre.

Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármester azt mondta az Atádhírnek, hogy végre sikerült egy szavahihető, és tőkeerős befektetőt találni, hiszen a település egyik kitörési pontja az lehet, hogy a fürdő üzemel, és erre rá tudnak telepedni különböző szolgáltatások, attrakciók.

A csokonyavisontai fürdő még a járvány idején került be a hírekbe azzal, hogy elsők között nyitotta újra medencéit a fürdőzők számára. Fentiek alapján bátran mondhatjuk, hogy a helyi vezetés igyekszik optimálisan kihozni a legjobbat a létesítményből.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben