Ilyen lett az Ellipsum Élményfürdő Miskolctapolcán – benti képek és videó

by Kassay Tamás

Miskolctapolca érdekes nevű új fürdője gőzerővel készült, és a strandfürdő második üteme immáron műszaki átadás előtt áll. Frissítés (2021.06.14): Átadták, és be is számoltam az Ellipsum fürdő nyitónapjáról, sok-sok képpel.

Bár a tesztüzem ezután akár már meg is kezdődhetne, sajnos a koronavírus válság és a jelenlegi korlátozások miatt egyelőre ez nem fog tudni megtörténni. Addig is, bejárást tartottak, aminek során a meghívottak megismerhették a fürdőkomplexum belső tereit és műszaki részleteit is. A bejáráson remek fotókat készített Juhász Ákos, a minap.hu munkatársa.

Miskolctapolca Ellipsum élményfürdő strand medence képek videó

A galéria ide kattintva tekinthető meg.

A fürdő 5 ellipszis alakú épületben, különféle tematikus, ovális medencékkel várja a fiatalabb és idősebb korosztály tagjait is. Nyugodtan mondhatjuk, hogy több generációs létesítmény épült. A gyermekbarát szolgáltatások milyensége és minősége majd a gyakorlatban fog eldőlni, egyelőre erről nem tudok beszámolni.

Az Ellipsum Miskolctapolca medencéi

  • sakkmedence
  • pezsgőmedence
  • élménymedence
  • wellness-medence
  • gyermekmedence
  • 3 beltéri, az épület falain részben kültérben kanyarodó csúszda
  • vizes játszótér

Videó az Ellipsum bejárásáról

A Miskolc Televízió tudósítása narrációval, információkkal ide kattintva tekinthető meg.

A fejlesztés ára és hatása

A fürdő a nyári szezonban 5000, téli szezonban 1000 fürdőző fogadására képes. A beruházás nyomán nagyjából 70-100 új munkahely létesül, szezontól függően. A számítások szerint éves szinten nagyjából 250-280 ezer új látogatót várnak Miskolcra a fürdő vonzerejének köszönhetően. Hogy hol fognak lakni? Nyilvánvalóan szükség van a szálláshelyek fejlesztésére, mert a kínálat jelenleg kevés magas minőségi besorolású szállást vonultat fel. Addig is, ha valaki körülnézne arrafelé, itt válogathat a miskolci szállások között:

A Modern városok program keretében 12,7 milliárd forintot biztosítottak az új miskolci fürdő fejlesztésére. emellett további 600 millió forintból megújul a barlangfürdő mellett fekvő őspark a csónakázótóval együtt. Az önkormányzat pedig felújítja az idevezető utakat, a bringások örömére pedig kerékpárút is létesül.

Érdekelnek az utazós hírek és némi háttér az utazós élmények mellett? Akkor gyógyfürdős csoportunk Neked szól! Élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz. Oszd meg a cikket, másnak is érdekes lehet!

Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további minőségi és hasznos tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben