Tourism is our passion fotókiállítás megnyitó Római Szinkronúszó SE Gellért fürdő díjátadó

Tourism is our passion: a járvány alatti turizmus hőseit bemutató fotókiállítás nyílt a Gellért fürdőben és Magyarország több pontján

by Kassay Tamás

A Tourism is our passion fotópályázatra beérkezett képek kordokumentumként mutatják be a ( koronavírus járvány és azt követő korlátozások sújtotta) turizmus és vendéglátás helyzetének esszenciáját. Az ország első turizmus-vendéglátás témájú fotópályázatára 2021. február 10. – 2021. március 20. között lehetett pályázni 4 kategóriában.

Tourism is our passion fotókiállítás megnyitó és díjátadó a Gellért fürdőben

A fotókiállítás ünnepélyes megnyitójára 2021. június 29. kedden kora este került sor a Gellért fürdő elegáns aulájában, ahol a képek a következő időszakban is megtekinthetők lesznek. Az esemény megnyitója alkalmából beszédett mondott Velle-Varga Orsolya, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese, egyben a tárlat kurátora, valamint Borosné Szűts Ildikó a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója:

„egyedi és megismételhetetlen jeleneteket mutatnak meg az elmúlt időszakból, témájukban olyan mögöttes tartalommal bírnak, melyek túlmutatnak a dokumentarista fényképezés határain”

– mondta Velle-Varga Orsolya

A fotókiállítás országszerte ingyenesen megtekinthető ezeken a helyszíneken:

 • Budapest: Gellért Fürdő
 • Debrecen: Hotel**** Lycium
 • Eger: Hotel Eger & Park
 • Pécs: Palatinus Grand Hotel
 • Sopron: Hotel Sopron
 • Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás
 • Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior

Az esemény fényét emelte a Római Szinkronúszó SE által tartott szinkronúszó bemutató, amelynek során az országos bronzérmet szerző programjukat mutatták be.

Tourism is our passion fotókiállítás megnyitó Római Szinkronúszó SE

Tourism is our Passion fotópályázat kategóriák:

 • 2020 emlékei
 • Turizmus hősei
 • Egy pillanatnyi mosoly
 • Vendégek nélkül (csend)

A közönség szavazatai alapján a 3 legnépszerűbb kép kapott nyereményt, a zsűritagok szavazatai alapján pedig minden kategóriában hirdettek első-, második-, és harmadik helyezettet. A CPI Hotels, a Hotel Hero, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is hirdetett különdíjat.

A zsűri tagjai: Baki Péter (Magyar Fotóművészek Szövetsége, elnök) Bakody Katalin (JAB Anstoetz Magyarország, igazgató) Pesti István (Platán étterem, konyhafőnök) Nánási Pál (fotóművész) Varró Zoltán (designer) Vágó Ágnes (turizmusonline.hu, főszerkesztő) Nagy-Szász István (CPI Hotels)

A párhuzamos kiállítások végeztével a szervezők a pályaműveket árverésre bocsátják. Az árverésből befolyt összeget a nevezők szavazatai alapján a Bátor Tábor Alapítványnak ajánlották fel. A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. A terápiás rekreáció segítségével a táborozóik visszakapják az elveszett gyerekkort.

A szervezők azt tervezik, hogy jövőre már európai szintű pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

Érdekel a fürdők világa? Akkor Neked szól a Fürdők, gyógyfürdők csoport, és feliratkozhatsz hírlevelünkre is. Ha szívesen olvasol turizmus hírekről, akkor vár a Turizmus hírek csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben