Áttervezték a tatai luxus szállodát, lenyűgöző tervek születtek

by Waterfan
Avalon hotel Tata Öreg-tó látványterv új zöld

A tatai Öreg-tó partjára tervezett 5 csillagos szálloda sok kritikát kapott, ezek nyomán az építtető Avalon most új terveket villantott. Legyünk őszinték: innovatív, zöld, lenyűgöző. A Wörthi-tó partján simán helytállna, meglátjuk, idehaza meg tud-e valósulni.

5 csillagos szálloda épülne Tata legendás tópartján

Avalon hotel Tata Öreg-tó látványterv gimnázium

Emlékezetes, hogy 2020 tavaszán felkorbácsolta az indulatokat az Avalon luxus szálloda építési terve, még népszavazási kezdeményezést is indítottak miatta. A helyiek nem fogadták kitörő lelkesedéssel a beruházás ötletét, mert egyebek mellett féltik a tó látképét, keveslik a zöld felületet, valamint tartanak tőle, hogy a szálloda átadása után a most még körbejárható tó érintett partszakasza lezárásra kerül.

A beruházó ezt számos alkalommal cáfolta és kifejezte szándékát, hogy a part továbbra is nyilvános marad.

Lenyűgöző új terveken az Avalon tatai hotele

A kritikákra reagálva az Avalon elvonult és most gyökeresen új tervekkel rukkolt elő, amivel azonnal sikerült egy országos csúcsot is betervezniük, ugyanis az új elképzelés szerint a magyar viszonylatban legmagasabb zöldfelület arányú szálloda valósulna meg.

Az új épület a korábbihoz képest alacsonyabb lenne, homlokzati tömege kisebb, könnyedebb, egyúttal tájba simuló formában valósulna meg, az előírtnál több zöldfelület kialakítása mellett.

Az Avalon továbbra is jelezte, hogy a tó körbejárhatósága megmarad, sőt, megközelíthető lesz a Tamás-szikla is, valamint a helyiek számára is látogathatók lesznek a szálloda medencéi.

Spabook vélemény: Mivel helyileg nem vagyok érintett, így a szituáció érzelmi oldalát csak elfogadni tudom. Turizmus szakmai szemmel nézve Tokaj példájánál is megjegyeztem a közösségi médiában – kritikus hangokra reagálva -, hogy egy-egy prémium, pláne luxus szintű fejlesztés spirál jelleggel tud hatni a környezetére. Szükség lesz magasan képzett személyzetre, nekik remélhetőleg tisztességes bér elvárásuk lesz és érvényesítik is, a tehetségesek elmozdulnak a jelenlegi helyükről, szükség lesz új emberekre helyettük. Mivel az új vendégek minőség iránti igénye és költési hajlandósága magasabb az átlagnál, ezért a városszerte működő egyéb szolgáltatóknak is alkalmazkodniuk kell majd és általánosan érzékelhető majd a minőség fejlődése. Nem kizárt, hogy a projekt farvizén fel lehetne húzni (vagy meglévőt átalakítani) egy fine-dining jellegű éttermet is, hiszen a vendégek ki fognak mozdulni a hotelből.

Ugyanakkor, teljes mértékben egyetértünk a helyiekkel abban, hogy mindent a hatályos szabályok szerint kell és lehet megvalósítani.

Amitől nem félnék senki helyében az az, hogy elrontja a látképet. Nem fogja elrontani, mert ez már zöld, másrészt pedig – objektíven nézve – még az eredeti tervek sem voltak grandiózusak. Végeredményben pedig szerencsére ezen változtattak, méghozzá masszívan az előnyére.

Avalon hotel Tata Öreg-tó luxus szálloda látványterv

Az Avalon bejelentése a projekt hivatalos Facebook oldalán olvasható.

Kíváncsian várom a fejleményeket, az biztos, hogy be fogok számolni róla.

Érdekelnek a wellness, szálloda és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol szállás értékeléseket és sok-sok utazós témát találsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.