Avalon hotel Tata Öreg-tó látványterv új zöld

Áttervezték a tatai luxus szállodát, lenyűgöző tervek születtek

by Waterfan

A tatai Öreg-tó partjára tervezett 5 csillagos szálloda sok kritikát kapott, ezek nyomán az építtető Avalon most új terveket villantott. Legyünk őszinték: innovatív, zöld, lenyűgöző. A Wörthi-tó partján simán helytállna, meglátjuk, idehaza meg tud-e valósulni.

5 csillagos szálloda épülne Tata legendás tópartján

Avalon hotel Tata Öreg-tó látványterv gimnázium

Emlékezetes, hogy 2020 tavaszán felkorbácsolta az indulatokat az Avalon luxus szálloda építési terve, még népszavazási kezdeményezést is indítottak miatta. A helyiek nem fogadták kitörő lelkesedéssel a beruházás ötletét, mert egyebek mellett féltik a tó látképét, keveslik a zöld felületet, valamint tartanak tőle, hogy a szálloda átadása után a most még körbejárható tó érintett partszakasza lezárásra kerül.

A beruházó ezt számos alkalommal cáfolta és kifejezte szándékát, hogy a part továbbra is nyilvános marad.

Lenyűgöző új terveken az Avalon tatai hotele

A kritikákra reagálva az Avalon elvonult és most gyökeresen új tervekkel rukkolt elő, amivel azonnal sikerült egy országos csúcsot is betervezniük, ugyanis az új elképzelés szerint a magyar viszonylatban legmagasabb zöldfelület arányú szálloda valósulna meg.

Az új épület a korábbihoz képest alacsonyabb lenne, homlokzati tömege kisebb, könnyedebb, egyúttal tájba simuló formában valósulna meg, az előírtnál több zöldfelület kialakítása mellett.

Az Avalon továbbra is jelezte, hogy a tó körbejárhatósága megmarad, sőt, megközelíthető lesz a Tamás-szikla is, valamint a helyiek számára is látogathatók lesznek a szálloda medencéi.

Spabook vélemény: Mivel helyileg nem vagyok érintett, így a szituáció érzelmi oldalát csak elfogadni tudom. Turizmus szakmai szemmel nézve Tokaj példájánál is megjegyeztem a közösségi médiában – kritikus hangokra reagálva -, hogy egy-egy prémium, pláne luxus szintű fejlesztés spirál jelleggel tud hatni a környezetére. Szükség lesz magasan képzett személyzetre, nekik remélhetőleg tisztességes bér elvárásuk lesz és érvényesítik is, a tehetségesek elmozdulnak a jelenlegi helyükről, szükség lesz új emberekre helyettük. Mivel az új vendégek minőség iránti igénye és költési hajlandósága magasabb az átlagnál, ezért a városszerte működő egyéb szolgáltatóknak is alkalmazkodniuk kell majd és általánosan érzékelhető majd a minőség fejlődése. Nem kizárt, hogy a projekt farvizén fel lehetne húzni (vagy meglévőt átalakítani) egy fine-dining jellegű éttermet is, hiszen a vendégek ki fognak mozdulni a hotelből.

Ugyanakkor, teljes mértékben egyetértünk a helyiekkel abban, hogy mindent a hatályos szabályok szerint kell és lehet megvalósítani.

Amitől nem félnék senki helyében az az, hogy elrontja a látképet. Nem fogja elrontani, mert ez már zöld, másrészt pedig – objektíven nézve – még az eredeti tervek sem voltak grandiózusak. Végeredményben pedig szerencsére ezen változtattak, méghozzá masszívan az előnyére.

Avalon hotel Tata Öreg-tó luxus szálloda látványterv

Az Avalon bejelentése a projekt hivatalos Facebook oldalán olvasható.

Kíváncsian várom a fejleményeket, az biztos, hogy be fogok számolni róla.

Érdekelnek a wellness, szálloda és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, ahol szállás értékeléseket és sok-sok utazós témát találsz.

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben