Exkluzív tetőbárból csodálhatjuk a Balatont

by Kassay Tamás

Újranyit a Hunguest BÁL Resort Balatonalmádi

Teljes körű felújítás után megnyitja szobáit a Hunguest BÁL Resort Balatonalmádiban. Az OPUS GLOBAL Nyrt. tulajdonában álló Hunguest Hotels 209 szobás, saját partszakasszal rendelkező balatoni wellness- és konferenciaszállodája 2022 június 1-től várja újra vendégeit a 2 évig tartó felújítást követően.

A megújult ház Balatonalmádiban található, saját partszakasszal és kibővült wellness szolgáltatásokkal rendelkezik. A szálloda 190 prémium kétágyas szobával és 19 lakosztállyal, valamint balatoni panorámával várja vendégeit.

A Hunguest BÁL Resort a várakozások szerint népszerű célpontja lesz az üzleti- és konferenciaturizmusnak is, a szálloda földszintjén található Conference & Event Center közel 1000 négyzetméteres, természetes fénnyel bíró rendezvénykapacitással rendelkezik, ahol akár 500 fős rendezvény is megszervezhető. 

Hunguest Hotels Bál Resort étterem

A wellness területen átfogó fejlesztés történt, modern spa részleget alakítottak ki, a közlemény szerint széles szaunakínálattal és prémium spa kezelésekkel.  A korábbi hideg vizes úszómedencét felváltotta egy élménymedence, amely számos, a fürdőzést élvezetesebbé tévő elemmel kényezteti a vendégeket. A feltöltődést pihenőterasz és beltéri relaxációs zóna teszi teljessé.

Hunguest Hotels Bál Resort Balaton wellness

Skyrose Bar: exkluzív tetőbár a Hunguest BÁL Resort 13. emeletén balatoni panorámával

Hunguest Hotels Bál Resort Balatonalmádi skybar

A fejlesztés során magasabb színvonalú gasztronómiai egységek jöttek létre, bővült az éttermi és a konyhai rész, a 13. emeleten tetőbár épült, amelyet nem csak a szálloda vendégei vehetnek igénybe, így akár egy baráti beszélgetésre vagy egy jeles alkalomra érkezők is gyönyörködhetnek a Hunguest BÁL Resort tetejéről nyíló kilátásban. A Skyrose Bar 270 fokos panorámával bír a Balatonra és a Balaton-felvidékre. A szálloda vendégeit a KAKAS Brasserie & Grill várja ínycsiklandó fogásokkal és jó időben grillterasszal. 

Hunguest Hotels Bál Resort Balatonalmádi skyrose bar

„Meghatározó mérföldkőhöz érkezett szállodafejlesztési programunk a Hunguest BÁL Resort megnyitásával, öles léptékkel haladunk stratégiai célunk felé, hogy a szállodaláncot a legsikeresebb hazai turisztikai márkává fejlesszük, amely a megfelelő ár-érték arányú pihenést biztosítja minden évszakban a hozzánk látogatóknak. A most újranyitó balatonalmádi szállodával együtt több mint 600 megújult szobát adunk át vendégeinknek 2022-ben.”

– mondta el Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója, az OPUS GLOBAL turisztikai divízióvezetője.

A Hunguest Hotels fontosnak tartja az értékmegőrzést, ennek keretében felújította az egykori Veszprém vármegyei alispán, és Almádi patrónusaként ismert Véghely Dezső helyi védelem alatt álló, a szálloda területén található villáját is.

A tökéletes esküvőknek helyszínt adó több mint egyhektáros kertben teljes tájépítészeti átalakítás történt.

Az újranyitó Hunguest BÁL Resort várhatóan évente több mint 80 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Balatonalmádi turisztikai teljesítményéhez. 

A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35%-át, 1 454 167 596 Ft-ot tett ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás.

A Hunguest Hotels egyébként erőteljesen építkezik, a szállodafelújítások mellett a portfólióját is alakította a közelmúltban, néhány szállodát eladott, illetve vett is.

A Balaton turizmusához kapcsolódóan pedig nemrég írtam arról, hogy Keszthelyen is nagyszabású szállodafejlesztés zajlik, idén, és jövőre is nyílnak új hotelszobák a városban.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben