Nyíradony szállodatűz Borostyán Med Hotel tűz leégett tetőszerkezet

Ég a nyíradonyi Borostyán Med Hotel – evakuálták a vendégeket (videó)

by Kassay Tamás

Tűz ütött ki a neves nyíradonyi wellness szállodában, a Borostyán Med Hotelben. A 4 csillagos szálloda tetőszerkezete teljes terjedelmében ég. A debreceni, a nyírbátori és a nyíradonyi hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. Tűzoltók érkeztek a helyszínre Hajdúböszörményből, Hajdúszoboszlóról, Nyíregyházáról, Berettyóújfaluból és Fehérgyarmatról is – közölte a Katasztrófavédelem.

85 ember elhagyta a Borostyán Med Hotel épületét

Frissítés 20:39: 9 település tűzoltói oltják a lángokat az Akácos úton, ahol tűz ütött ki egy hotelben. A szálloda tetőszerkezete ég. Összesen 85 ember elhagyta az épületet, nekik melegedőbuszt kértek a helyszínre.

Frissítés 21:03: 64 tűzoltó oltja a nyíradonyi szállodatüzet, ahol 3-4000 négyzetméterre terjedt ki a tűz, amelyet a földről 6, magasból mentőről pedig további 3 vízsugárral oltanak.

Megakadályozták a tűz szállodatűz továbbterjedését a Borostyán Med Hotelnél a tűzoltók

A tűzoltók megállították a tűz továbbterjedését, a rajok átvizsgálták az épületet, amelynek földszinti helyiségeiből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki. A Haon nem megerősített információi szerint a nagyteremben lévő kandalló okozta a tüzet. A lap úgy tudja, hogy a szálloda vendégeit busszal szállították más debreceni szállodákba, de van, akinek az autója kulcsa is a szállodában maradt menekülés közben.

Két másik szálloda is kigyulladt a közelmúltban, az egyik Ilosván, a másik pedig Zalakaroson a Hotel Freya, amiről exkluzív olvasói fotókkal és videóval számoltam be.

A Borostyán Med Hotel neves wellness szállodának számít a piacon

A szálloda nevével rendszeresen találkozhatunk a médiában, ismert egységnek számít a piacon. Wellness szolgáltatási között megtalálhatók:

  • beltéri medence sodrófolyosóval,
  • 4 termálvizes jakuzzi,
  • gyerekmedence,
  • sóterápiás infraszauna,
  • 2 finnszauna (40 fős és 16 fős),
  • aromakabin,
  • merülőmedence
  • kültéri termálvizes medence,
  • kültéri úszómedence,
  • kültéri gyerekmedence 

Precíz utazós és turizmus szakmai hírek várnak minden nap az Utazás Hírek csoportban, csatlakozz hozzánk!
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben