Kezdődik a 4 csillagos szolnoki Tiszakavics Hotel építése

by Kassay Tamás

2021-ben Szolnok újabb idegenforgalmi beruházással gazdagodik. A Tiszakavics Hotel 4 csillagos egysége 155 szobás szuperior szobával várja majd a vendégeket és – az országban elsőként – zöldenergiával fog üzemelni.

A Tiszakavics Szálloda hasznosítani fogja a megújuló energiaforrásokat, a napenergia mellett a geotermikus energiát is, amivel példamutatóan környezetbarát módon fog működni.

Tiszakavics Szálloda Szolnok

155 szobás, 3 emeletes, 4 csillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épülete kavicsot formázó szárnyakból áll majd a Holt-Tisza partján. Az elhelyezkedés lehetőséget teremt a vízisportok gazdagítására is – tudhatjuk meg a Szolnok TV híradásából:

Szolnok Tiszavirág Hotel szállodaépítés wellness
Megtekinthető a Szolnok TV tudósítása

Dr. Kállai Mária elmondta: a szállodaépítés a magyar tulajdonú Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft9,8 milliárd forintos beruházásával valósul meg, amelyet az állam mintegy 3,9 milliárd forinttal támogat. Az építkezés előreláthatólag 2021 nyarán kezdődhet el és 2023 nyarán fejeződik be majd be. 

123 kétágyas szoba mellett 32 lakosztály kap majd helyet az 1000 négyzetméteres, 350 fő befogadóképességű konferenciatermet és 3000 négyzetméteres wellness részleget is tartalmazó szálloda épületében.

A városban jelenleg két 4 csillagos szálloda van, az egyik a Garden Hotel Wellness és Konferencia, a másik pedig Semiramis Business Hotel. A Tiszakavics jócskán nagyobb lesz mindkettőnél. Bízzunk benne, hogy mire átadják, addigra felpörög annyira a turizmus, hogy egymást kiegészítve tudnak majd működni.

Szolnok tudatos fejlesztése

Szalay Ferenc polgármester úgy nyilatkozott, hogy tudatos készülés áll amögött, hogy Szolnok felkerüljön az ország turisztikai térképére és a mai bejelentést 10 éves munka előzte meg.

A város turizmusa az elmúlt években nagyot lépett előre, többek között a Tiszaparti sétány rekonstrukciójával, a Reptár Interaktív Repülőmúzeum létrejöttével, vagy éppen a jelenleg is futó projekt, a Művésztelep felújításával és a VÁR látogatóközpont kialakításával. A Szolnokra érkező vendégek átlagosan 2,5-2,7 napot töltenek el a Tisza parti városban, a vendégéjszakák száma pedig a 2010-es 57 ezer éjről, mára 87 ezer éjre növekedett.

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese fontos tényezőre hívta fel a figyelmet, amikor a beruházást méltatta:

Ha mindehhez hozzátársul a magánszálláshelyek fejlesztésével egy másik szegmens, mit fog látni a Szolnokra látogató vendég? Komplex, magasabb minőségű terméket.

Könnyid László – MTÜ, Szolnok TV

Tegyük ehhez hozzá, hogy 3 hete számoltam be a sok milliárdos szolnoki fürdőfejlesztésről, és azt megelőzően 1 héttel arról, hogy egy évtizedek óta bezárt strand újra megnyitott, méghozzá wellness elemekkel teljeskörűen megújulva. Ezek a beruházások kiegészítik és tovább erősítik Szolnok és a térség turisztikai vonzerejét, kínálatát és szerepét.

Érdekelnek a wellness és utazós témák? Csatlakozz csoportunkhoz, és értesülj szállás véleményekről, fürdős eseményekről és sok-sok utazós témáról is. Oszd meg a cikket, ha szerinted is elég részletes volt!

Fürdőbaráti üdvözlettel,
Mr Spabook

Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további hasznos és egyre minőségibb tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben