Air Serbia 10 éves szerb légitársaság

Óriás LED fallá vált a belgrádi felhőkarcoló az Air Serbia 10 éves évfordulója alkalmából – videó

by Kassay Tamás

Az Air Serbia, a Szerbia nemzeti légitársasága október 26-án ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Ennek alkalmából új néven és új arculattal indította el működését. Az Air Serbia flottája teljesen megújult, és jelenleg 2 széles törzsű Airbus A330-220-as mellett 13 keskeny törzsű Airbus A320-as és 7 turbólégcsavaros ATR – regionális járatokra szánt – repülőgépből áll.

Az elmúlt évtizedben Szerbia nemzeti légitársasága összesen több mint 310 000 járatot teljesített és több mint 25 millió utast szállított, 2023-ban pedig megdöntheti az eddigi éves rekordot és az éves utasszám meghaladhatja a 4 milliót.

Az Air Serbia számos tevékenységgel és fejlesztéssel ünnepli működésének 10 éves évfordulóját, többek között:

  • az Air Serbia légitársaság weboldalának modernizálásával,
  • új beszállási zenék bevezetésével, valamint
  • egy különleges postai bélyeg kibocsátásával, amelyet a PUE Postával együttműködve terveztek a Szerb Postával.

Október folyamán Szerbia számos városában szerveztek promóciós rendezvényeket a „10 év” szlogen alatt. Képzeljük csak el, mintha idehaza a MALÉV számára rendeznének különféle látványos installációkat! Az Air Serbia számára egy különleges fényinstallációt terveztek a belgrádi toronyra, amelyet a születésnap estéjén mutattak be. Az alábbi rövid videón látható a nagyszabású ünnepi installáció:

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

„Az elmúlt 10 év segített minket abban, hogy erősebbek és felkészültebbek legyünk a jövőre. Mi regionális vezetőként lépünk be működésünk új évtizedébe. A régió legfiatalabb flottájával, több mint 1400 alkalmazottal és egy világosan meghatározott fenntartható fejlődési stratégiával haladunk előre. még gyorsabb ütemben haladunk előre, készen állunk arra, hogy alkalmazkodjunk a piac minden változásához, nyereségesen működjünk és folyamatosan fejlesszük szolgáltatásainkat utasaink érdekében. Szeretnék köszönetet mondani minden utasainknak, akik az elmúlt 10 évben bizalmat szavaztak nekünk. Reméljük, hogy a jövőben továbbra is együtt fogunk emlékeket szerezni”

– mondta Jiri Marek, az Air Serbia vezérigazgatója.

A repülés rajongói számára mutatom angol felirattal az Air Serbia 10 éves működését összefoglaló hivatalos kisfilmet:

A következő 1 perces szpot pedig a 10 éves ünnepi reklám, amely bár ismereteket nem terjeszt,de jól átadja a szerb légitársasághoz kapcsolódó életérzést:

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben