online checkin wizz air érvénytelen beszállókártya

Az online check-in nem mindig elég! Teendők érvénytelen beszállókártya esetén

by admin

A Wizz Air közleményben értesítette az utazni vágyókat, hogy az online becsekkoláskor bizonyos esetekben csak „érvénytelen beszállókártyát” ad a rendszer, amely mögött nem hiba, hanem járványügyi helyzet miatt szükségessé vált adminisztratív okok állnak.

Érvénytelen beszállókártya online checki-in után

online checkin wizz air érvénytelen beszállókártya
Ne maradj le, csatlakozz a Turizmus hírek csoporthoz!

Az „érvénytelen beszállókártya” repülőtéri, helyszíni bemutatását követően a Wizz Air földi kiszolgáló partnerének munkatársai ellenőrzik, hogy az adott utas rendelkezik-e a célországnak megfelelő igazolással, engedéllyel, negatív COVID teszttel, illetve elvégezte a célország által megkövetelt online adatszolgáltatást.

Amennyiben a repülőtéren az utasfelvételi pultnál bemutatják a beutazáshoz szükséges, a fogadó ország által megkövetelt dokumentumokat, igazolásokat, a légitársaság díjmentesen kiállít egy új, nyomtatott beszállókártyát, amellyel az utasok fel tudnak szállni a repülőgépre. Amennyiben az utas nem tudja felmutatni a szükséges papírokat, a légitársaság kénytelen megtagadni az utazást, hiszen megfelelő papírok nélkül a fogadó országba nem fogják beengedni az utast, őt vissza kell szállítani Magyarországra és sok esetben mind az utast, mind a légitársaságot komoly büntetéssel sújthatják a helyi hatóságok.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás tervezése előtt, közben és az elindulás napján is. A Wizz Air, ezt segítendő tett is néhány utasbarát lépést a közelmúltban, például az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatunk a legfrissebb beutazási feltételekről. Ahogy minden alkalommal megírom, most is igaz, hogy a különböző védettségi igazolványok elfogadásával kapcsolatban is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni.

Július 1-től az Európai Unió is bevezette a hivatalos, digitális COVID-igazolványát, amely lehetővé teszi, hogy a védőoltással, a negatív PCR-teszteredménnyel rendelkezők vagy a COVID-19 fertőzésből felgyógyultak karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhassanak az EU tagállamai, valamint Liechtenstein, Izland, Norvégia és Svájc országai között. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

A Wizz Airnek az utasai és a személyzete egészsége továbbra is a legfontosabb, ezért – bár már több ország is enyhített a maszkviselési szabályokon – a légitársaság továbbra is előírja az orrot és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt.

Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben