Globális minőségbiztosítási rendszerhez csatlakozik a Budapest Airport a gyógyszerlogisztika területén

Globális minőségbiztosítási rendszerhez csatlakozik a Budapest Airport a gyógyszerlogisztika területén

by Waterfan

A Budapest Airport a gyógyszerszállítás minden fázisára kiterjedő minőségbiztosítási rendszert vezet be a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) irányításával. A minőségbiztosítási projekt célja, hogy az egészségügyi cargo szállítmányok szigorúan ellenőrzött körülmények között, biztonságban és gyorsan érjenek célba.

A minőségbiztosítás fontossága gyógyszerlogisztikában

Az elmúlt év rámutatott arra, hogy a gyógyszeripari-egészségügyi szektor jelentős mértékben támaszkodik a légiáru-szállításra. Fontos, hogy az egészségügyi szállítmányok a lehető leggyorsabban, szigorúan szabályozott körülmények között, minőségüket megőrizve jussanak el a feladótól a címzettig, méghozzá nemcsak világjárvány idején, hanem békeidőben is, átlagos körülmények között.

„Az elmúlt egy évben világszerte kiemelt figyelmet kaptak az egészségügyi szállítmányok, az orvosi segédeszközök és a gyógyszerek. A gyógyszerlogisztika azonban nemcsak egy világjárvány idején bír kiemelt jelentőséggel; épp ezért úgy döntöttünk, hosszú távon egy új minőségbiztosítási program keretében garantáljuk azt, hogy a gyógyszerek a jövőben még az eddiginél is gyorsabb és biztonságosabb körülmények között érkeznek meg oda, ahol szükség van rájuk. […] Egy ilyen nagy volumenű projekt csak összefogással valósulhat meg, ezért a Budapest Airport nevében szeretnék köszönetet mondani a támogatásért minden, az ellátási láncban részt vevő szereplőnek, kiemelten a IATA-nak és csatlakozó cargo közösségi partnereinknek.”

mondta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója

CEIV Pharma globális minőségbiztosítási rendszer a budapesti repülőtéren

A CEIV Pharma minőségbiztosítási rendszerhez hazánkban a Budapest Airport partnerei; az Agility, az Airmax Cargo és a cargo-partner szállítmányozási vállalatok, a Prevost fuvarcég és a repülőtéri földi kiszolgáló vállalatok, a Celebi és a Menzies is csatlakoztak. Ennek keretében a szabályozások kiterjednek a cégek létesítményeinek, eszközeinek és folyamatainak fejlesztésére és a munkavállalók továbbképzésére is; ezáltal a gyógyszerlogisztikai folyamat minden lépése biztosított, ellenőrzött körülmények között valósulhat meg.

Rafael Schvartzman, az IATA Európáért felelős regionális alelnöke nagy örömmel üdvözölte a Budapest Airportot és a helyi cargo közösség kiválasztott szereplőit a CEIV Pharma programban és hozzátette:

A jelenlegi járványhelyzetben az ilyen partnerségek erősítik a légi áruszállítási iparág rugalmasságát és versenyképességét. Mivel most épp a légiközlekedés történetében valaha volt legfontosabb logisztikai kihívással – több milliárd adag védőoltás a világ minden pontjára történő eljuttatásával – birkózunk, ez a kezdeményezés pozitív jelzés, hogy a légi áruszállítás csatasorba áll az iparág támogatására, alkalmazkodva a szabványosítás és a digitalizálás iránti sürgető igényekhez.”

Kellner Mária, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság Gyógyszeripari Tagozatának vezetője kiemelte:

„Az MLBKT Gyógyszeripari Tagozata által képviselt tagvállalatok részéről úgy gondoljuk, hogy az IATA által szakmailag irányított CEIV Pharma minőségbiztosítási rendszerének bevezetésével válik 100 %-ban biztosítottá az, hogy a légi szállításoknál a gyógyszerek tárolása a teljes folyamatban megfeleljen a GDP előírásainak, hiszen valamennyi folyamatban résztvevő oktatásban részesül, és a folyamatokat, dokumentáció kezelést is auditálják. Örömünkre szolgál, ha minél több, a légi szállításban részt vevő cég csatlakozik ehhez a rendszerhez, hiszen nekünk, gyógyszeripari megrendelőknek ez a tanúsítás nagyobb biztonságot nyújt arra, hogy a gyógyszerek légi szállításánál a vonatkozó előírásokat mindig betartják vagy betartatják.

A CEIV Pharma az egyik legszélesebb körben alkalmazott rendszer, már közel 300 nagyvállalat, légitársaság és repülőtér csatlakozott hozzá a világ minden kontinensén. A Budapest Airport és partnerei a CEIV Pharma rendszer bevezetésével olyan globális hálózathoz csatlakoznak, amely kiváló új export-import lehetőségeket nyit meg Magyarország számára.

A néhány nappal ezelőtti országos félretájékoztatás után új kezdeményezés indult el, hogy a turizmus témaköréhez kapcsolódó hírekben elkerülhessék az olvasók a fals információkat. Elindult egy Facebook csoport és egy hírgyűjtő oldal is, amin kizárólag ellenőrzött forrásból, hozzáértő által ellenőrzött hírek kapnak helyet.

Itt lehet és érdemes csatlakozni a Turizmus hírek hitelesen csoporthoz.

Biztonságos utazást, sok élményt,
Mr Spabook
Támogatásoddal hozzájárulhatsz, hogy további pontos és minőségi tartalmakat tehessek közzé.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben