Hová repülhetünk nyaralni a Wizz Air járatain?

by admin

A Wizz Air összegyűjtötte, hogy a menetrendjében megtalálható járatok közül melyekkel, milyen feltételek mellett repülhetünk karanténmentes nyaralásra.

Védettségi igazolvánnyal meglátogathatjuk például:

  • Eindhoven,
  • Lárnaka,
  • Kutaiszi,
  • Podgorica,
  • Marosvásárhely, városait,
  • Párizs is elérhetővé válik angol nyelvű oltási igazolással, a második oltást követő 14. naptól.

Az oltással rendelkezők választhatják a fentiek helyett esetleg a svájci Bázel mellett a görög úti célokat is: AthénKorfuKrétaIrakliónSzantoríniRodoszZakinthoszMíkonosz és Thesszaloniki, egy legalább 14 napos angol nyelvű oltási igazolással, vagy annak hiányában egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel látogatható meg.

hova repülhetünk karantén nélkül wizz air
Érdekelnek az utazós hírek? Akkor Neked szól a Turizmus hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport.

Szintén elkerülhető a karanténkötelezettség az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal – AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson – a beoltott utasok számára Franciaországban, ahol Párizs és Nizza várja a vakációzókat. Spanyolországban ezeken felül a Sinopharm oltóanyag is engedélyezett, így többek közt MallorcaMálagaTenerifeMadridIbiza és Barcelona is szabadon látogatható az oltási igazolással rendelkezők számára.

Sokunk vágya Olaszország, ahová jelenleg egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell felmutatnunk, hogy bejussunk az igazi pizza szent földjére. A Wizz Air egyébként elég sok olasz városba repít el, ha vállaljuk a tesztelést: Catania, Nápoly, Alghero, Bari, Miláno, és Róma is szerepel a menetrendben. Málta és Portugália hasonló beutazási feltételt támaszt, de egy fokkal enyhébben, ugyanis 48 helyett 72 órás tesztet kér.

Az utasok a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javaslom, hogy az adott ország hivatalos konzuli oldalát is ellenőrizd le! A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg úti okmányukat a repülőutak előtt.

Ezekbe az országokba utazhatunk teszt és karantén nélkül, nézd meg a listát!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben