A kifutópálya nem bírta a meleget Londonban, a Wizz Air “kimentette” az ott ragadt utasokat

by Kassay Tamás

Mintha nem is a modernkori Európában élnénk! Az is hihetetlen, hogy elfogyott az időpont a Schengeni vízum igényléséhez szeptember közepéig, nehezen hisszük el a rengeteg járattörlést, a mai nap legnagyobb attrakciója pedig az, hogy London-Luton repülőterén a szokatlan meleg miatt a kifutópálya alkalmatlanná vált a le- és felszállásra, így lezárták azt.

A London-Luton kifutópálya lezárása miatt a Wizz Air július 18-án 5 magyar érintettségű járatát volt kénytelen törölni.

London Luton kifutópálya meleg lezárás Wizz Air mentesítő járat
fotó: Geoff Collins

A Wizz Air a járattörlések után megkezdte a Londonban rekedtek számára a szállás szervezését, de mivel az extrém időjárás más légitársaságok járatait is érintette, tájékoztatták az utasokat, hogy amennyiben tudnak saját maguknak szállást foglalni, az ezzel járó extra költségeket (szállás, reptéri transzfer) a Wizz Air utólag megtéríti számukra, ezen felül a légitársaság többféle lehetőséget is felkínált, beleértve a Wizz Air alternatív járataira való átfoglalást, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120%-os jóváírását az utas WIZZ számláján.

Habár ezúttal a járatok törlése a légitársaság hibáján kívül történt, a Wizz Air az utasok hazajutásának megszervezésében is segítséget nyújtott, áll a légitársaság közleményében:

a reptér megnyitása után megkezdte a hazaindulás megszervezését, megvizsgálva minden lehetséges megoldást. Miután Luton repülőtér kifutópályáinak használata ismét biztonságossá vált, a WIZZ jelentős operációs szervezésnek köszönhetően ma (szerdán) délután 15.00 órakor mentesítő járatot indított Budapestről London-Luton repülőterére, ahonnan a gép a Londonban rekedt utasokkal még mai napon, helyi idő szerint 17:20-kor vissza is indult Budapestre. A WIZZ e-mailben és SMS-ben értesítette az utasokat a mentesítő járatok indulásáról.

Az utasok másképp látják!

FRISSÍTÉS: a Wizz Air közleményével szöges ellentétben áll a Spabook Olvasóinak véleménye. Többen írtak felháborodott kommentet a Facebook bejegyzés alá, amely szerint a valóságban nem kaptak segítséget, a reptéren éjszakáztak és nem volt elérhető ember, akivel kommunikálhattak volna arról, hogy mi a teendő és mire számíthatnak.

Ezúton határozottan kérem mind a piaci szereplőket, jelen esetben a Wizz Air-t, mind pedig az érintetteket, hogy tiszta és transzparens módon kommunikáljanak. A magyar sajtóban szokatlan módon, de jelzem, hogy nagyon nincsen rendben az, hogy egy nem kellő körültekintéssel megfogalmazott közlemény miatt a hír közlöjét veszik elő az Olvasók. Ne hozzuk már egymást méltatlan helyzetbe. Bízva abban, hogy eljut a megfelelő döntéshozókig és fejlődik a kommunikációs kultúra, maradok továbbra is a turizmus hiteles hírközlője.
Köszönettel,
Mr Spabook

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben