Oroszország légtérzár 36 ország

Oroszország kitiltotta 36 ország légitársaságát a légteréből

by Kassay Tamás

Oroszország hétfőn bejelentette, hogy 36 ország légitársaságait kitiltja az orosz légtérből, amiért tegnap az európai légtér nagy részéből kitiltották az orosz gépeket. – írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségre hivatkozva a Telex.

A tiltás az alábbi országok által üzemeltetett, vagy ott bejegyzett légitársaságokra vonatkozik:

Albánia, Anguilla (brit sziget a Kis-Antillákon), Ausztria, Belgium, Brit Virgin-szigetek, Bulgária, Kanada, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia (+Grönland, Feröer-szigetek), Észtország, Finnország, Franciaország, Magyarország, Németország, Gibraltár, Görögország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Nagy-Britannia.

EU légtérzár orosz gépek

Ezekből az országokból csak az Oroszországi Szövetségi Légügyi Hivatal (Roszaviatszija), vagy az orosz külügyminisztérium által kiadott kiadott külön engedéllyel lehet csak berepülni az orosz légtérbe.

A Wizz Air korábban már közölte, hogy ideiglenesen felfüggeszti az Oroszországba induló és onnan érkező járatait és módosítotja a Moldovába érkező járat repülőterét is.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap jelentette be, hogy lezárják az Európai Unió teljes légterét az orosz repülőgépek előtt.

Az Aeroflot pedig bejelentette, hogy az összes európai és amerikai járatát törli.

Ha nem szeretnél lemaradni a turizmus világának precíz híreiről, akkor Neked szól az Utazás hírek csoport.
Ha útleírások, szállás vélemények is érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben