Új vezérigazgató a Budapest Airport Zrt. élén

by Waterfan
Budapest Airport vezérigazgató Chris Dinsdale új

A Budapest Airport új vezérigazgatója Chris Dinsdale lesz március végétől, aki Dr. Rolf Schnitzlertől veszi át a vezérigazgatói posztot. Chris Dinsdale tapasztalt repülőtéri vezető, aki részletekbe menően ismeri a Budapest Airport működését.

Chris Dinsdale a Budapest Airport új vezérigazgatója

Chris Dinsdale 2015 óta a Budapest Airport Zrt. pénzügyi igazgatója és vezérigazgató-helyettese. A pénzügyi terület mellett a beszerzési, jogi és informatikai területeket is felügyelte, mellette pedig a RÜK Kft. (a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalata) ügyvezető igazgatójaként is tevékenykedett. Tapasztalatai tehát szerteágazóak és mélyrehatóak, részletes ismeretekkel rendelkezik a ferihegyi repülőtérről és annak működéséről. A Budapest Airport közleménye szerint:

Chris Dinsdale a megfelelő személy arra, hogy felkészítse a repülőteret a légiközlekedés újraindulására és az újbóli növekedésre, amint azt a koronavírus-járvány lehetővé teszi.

Repülőtéri karrierje előtt Chris Dinsdale a Wildhorse Energy pénzügyi igazgatója volt, és dolgozott a KPMG Magyarországnál szintén igazgatóként.

A távozó Dr. Rolf Schnitzler 2019 augusztusától töltötte be a repülőtér-üzemeltető vezérigazgatói pozícióját. Kinevezése eredetileg is átmeneti időre szólt. Vezetése alatt, az elmúlt hónapok során közel 60 milliárd forintos beruházást hajtottak végre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke így méltatta a leköszönő vezetőt:

„Köszönetünket fejezzük ki Dr. Rolf Schnitzlernek az erőfeszítéseiért, amelyeket ebben a nehéz időszakban tett. Dr. Rolf Schnitzler és Chris Dinsdale közös munkájának köszönhetően a Budapest Airportnak sikerült különösen jól átvészelnie a koronavírus-járvány okozta iparági válságot. Az oltottság globális szintű növekedésével a légiközlekedési szektor a krízis fordulópontjához érkezett. A válságkezelésről mostantól a hangsúly az operatív fellendülésre és újbóli növekedésre helyeződik át, amelyet Chris Dinsdale vezetésével valósít meg a Budapest Airport.”

Csatlakozz a Turizmus hírek Facebook csoporthoz!