Újraindul a British Airways Budapest – London Heathrow járata

by Kassay Tamás

A Budapest Airport bejelentette, hogy a British Aiways légitársaság újraindítja járatait a London Heathrow repülőtérre. A British Airways Budapest – London Heathrow közötti útvonal újraindításával tér vissza a legfontosabb magyar viszonylatra, amivel számos további átszállási lehetőség nyílik meg a magyar utazók számára a világ egyéb úti céljai felé.

A British Airways visszatér a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre

újraindítja járatát a British Airways Budapest London Heathrow repülő
fotó: Budapest Airport

A Budapest Airport Facebook posztját az Airpotal szúrta ki, a szakportál azt írjá, hogy London volt a legnépszerűbb célállomás a Budapest Airport kínálatában a járványt megelőző időszakban. Évente több mint 1 millió utas repült a két főváros között. Jelenleg a Wizz Air heti 20 járatot közlekedtet Lutonra, a Ryanair heti 21-et Stanstedre, az Easyjet pedig heti 4-et Gatwickre.

A kezdetben heti 3 járatot kínáló brit légitársaság már megerősítette, hogy szeptember közepétől heti 4-re növeli a járatszámot, ami jelentős lendületet adhat a közelgő téli szezonnak.

„Az Egyesült Királyság évek óta Budapest legnagyobb külföldi piaca. Még inkább London volt a legnagyobb volumenű várospárunk, így óriási dolog, hogy a British Airways-t újra üdvözölhetjük a repülőterünkön, és ez újabb jele a fellendülésnek”.”

– mondta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője

A múlt hónapban több mint félmillió utast kiszolgáló Budapest – a tavaly júliusi adatokhoz képest erőteljes, 77%-os növekedést könyvelhetett el, bár továbbra is jóval a járvány előtti szint alatt teljesít.

A járvány előtti rekord szintű forgalom egyébként már számos kerületben vezetett lakossági panaszokhoz a sokak által tapasztalható, alvást is zavaró zajterhelés miatt. Érdemes lesz a menetrendeket a hosszú távú környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság jegyében kialakítani az újraindulás során. Ennek egyik eleme, hogy például én 1 napja repültem legutóbb és a délelőtt 9 órás indulás sokkal megfelelőbb volt számomra. Valószínűleg a többség számára is jobb, mint a kora reggeli, ami a lakosság egy részét is zavarja és csak 180 ember számára előnyösebb egy 2 órával korábbi érkezés. Most magam próbáltam ki, hogy teljesen tökéletes elkezdeni úgy egy nyaralást, ha mondjuk nem hajnali 4-re kell kiérni a reptérre és nem reggel 9-re érkezem, hanem 2-3 órával később. Így is bőven ki lehet használni érkezés után az időt és összességében minden fél érdekeit szolgálja a későbbi indulás.

A British Airways az Egyesült Királyság legendás légitársasága, amely a flotta mérete és a szállított utasok száma alapján a második legnagyobb brit légitársaság a tömegturizmust kiszolgáló fapados easyJet mögött.

London Heathrow az angliai London legfontosabb nemzetközi repülőtere, egyike a régiót kiszolgáló 6 nemzetközi repülőtérnek.

Ne maradj le utazós hírekről, csatlakozz a Turizmus hírek csoporthoz!
Ha útleírások, szállás vélemények érdekelnek, akkor vár a Wellness, Utazás, Élmények csoport, sőt, Hírlevelünkre is feliratkozhatsz.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben