élőállat szállítás Animal center Qatar Airways Cargo

A dohai repülőtér felkészülten várja a marhákat és a mindenbe beleugató utasokat

by Polisor Bettina

A Qatar Airways Cargo bejelentette a világ legnagyobb és legkorszerűbb élőállat szállítási központjának megnyitását a dohai reptéren, amivel új mércét állítottak fel az állatok repülőn történő szállításával kapcsolatban. Az Animal Center megnyitásával a légitársaság – a világ egyik vezető szállítmányozójaként – megerősíti az állatjólét iránti elkötelezettségét.

Több mint 550 000 állatot, köztük 10 000 lovat szállított a Qatar Airways Cargo 2023-ban

„A Qatar Airways Cargónál felismertük, hogy felelősségünk messze túlmutat az állatok puszta szállításán. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy világszerte kiálljunk az állatok jólétéért, és biztosítjuk, hogy műveleteink tiszteletben tartják és pozitívan járulnak hozzá általános jólétükhöz. Az állatok gondozásának ez a holisztikus megközelítése alapvető része az éthoszunknak, és arra ösztönöz minket, hogy újítsunk, és vezető szerepet töltsünk be az iparágban. Az új központunkkal és a szolgáltatásfejlesztésekkel nem csupán új szabványokat állítunk fel az állatszállítás terén, hanem aktívan dolgozunk egy olyan jövőért, ahol működésünk minden aspektusa az állatok jólétének mély tiszteletét tükrözi, megtestesítve elkötelezettségünket az iránt, hogy jelentős változást hozzunk az állatok életébe.”

– fejtette ki Mark Drusch, a Qatar Airways Cargo Cargo vezérigazgatója

A férőhelyeket illetően a korszerű, új központban

  • 40 kutya kennel
  • 40 macska kennel, és
  • 24 lóistálló (4 zónában, külön légáramlással a megfelelő elkülönítés érdekében)

várja az utazó négylábúakat. A naposcsibék, madarak, halak, hüllők és egzotikus állatok számára speciális, elkülönített területek kerültek kialakításra, továbbá egy teljes teherautónyi juh vagy szarvasmarha befogadására is alkalmas az 5260 négyzetméteres létesítmény.

Az állatok számára megfelelő levegőminőséget, és az optimális komfortérzetüket az Animal Center egész területén működő, szabványoknak megfelelően kialakított HVAC-rendszerrel (fűtés, hővisszanyeréses szellőztető rendszer, légkondicionáló, de a levegő nedvességtartalmának szabályozása is beletartozik – szerk.) biztosítják.

Az Animal Center fejlett infrastruktúrával várja az ügyfeleket és az állatokat egyaránt

A központ működését, és az élő állatok gördülékeny szállítását számos fejlesztés támogatja, mint például a kennel kalkulátor, aminek segítségével (az állatok teljes kényelmének biztosítása érdekében) előre meghatározható a szállításkor használatos, szabványoknak megfelelő, ideális kennel méret.

A pet card szolgáltatás révén a dohai központba érkezéskor az állatokról készült fotóval és a legfrissebb információkkal ellátott, e-mailben küldött elektronikus üdvözlőkártyával tájékoztatják az aggódó gazdikat kedvenceik állapotáról, emellett tapasztalt állatorvosok és szakképzett személyzet biztosítja az állatok folyamatos és maximális ellátását (mint itatás, etetés, gyógyszert kezelés és tisztán tartás) ezen keresztül pedig a pozitív ügyfélélményt is.

A Qatar Airways Cargónál az állatok jóléte abszolút prioritás, és az előírt szabályokon túlmenően biztosítjuk, hogy minden ránk bízott állat a lehető legnagyobb gondoskodásban és kényelemben részesüljön az utazás teljes időtartama alatt, mind a földön, mind a levegőben.

– áll a társaság honlapján.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, kövess Instán és TikTok-on is, iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben