Rudas fürdő ingyenes kúra gyógyvízzé nyilvánítás tesztelőket keresnek

150 forintos fürdőbelépő Budapest 150. születésnapján

by Kassay Tamás

A 150 éves fővárosban 2023. november 17-én 150 forintért lehet majd bejutni minden fürdőbe. Az aznapi délelőtti, valamint délután fürdőzési szekciókkal a budapesti fürdők maximális kapacitása 12.000 fő lesz, így ennek megfelelő darabszámú 150 forintos fürdőbelépőt lehet majd vásárolni, amíg a készlet tart. – jelentették be a Széchényi fürdőben egy sajtóbeszélgetésen, amire a Spabook is meghívást kapott.

Hazánk nemzeti kincse a termálvíz, Budapest mint fürdőfőváros pedig egyedülálló a világon. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) születésnapi ajándékkal köszönti a budapestieket az évforduló napján: november 17-én mindössze 150 forintért lehet fürdőzni. A jubileum megünneplésére szóló lehetőség társaságunk összes fürdőjét érinti Pesttől Budán át Óbudáig. Ez kilenc helyszínt jelent: Csillaghegy, Dandár, Gellért, Lukács, Palatinus, Paskál, Pesterzsébet, Rudas és Széchenyi fürdők.

A budapesti fürdőkbe 150 forintért lehet jegyet váltani Budapest 150. születésnapjára, 2023. november 17. péntekre – kizárólag elővételben.

A jegyeket online lehet megvásárolni november 4-től, ennek feltétele, hogy a vásárló budapesti lakcímkártyával (akár ideiglenessel is) kell, hogy rendelkezzen, mert a jegyek névre szólnak majd. A történelmi fürdőkbe egy személy 2 db jegyet vehet (a másik embernek is budapesti lakcímkártyával kell majd rendelkeznie), a többi fürdőbe személyenként 4 db jegyet engedélyez majd a rendszer (itt is minden jegy lakcímkártyához kötött és névre szóló lesz).

A fürdők nyitva tartása november 17-én, pénteken az akciótól függetlenül változatlan lesz, de fontos tudni, hogy

a jegyek csak a fürdők maximális kapacitásáig biztosítják majd a látogatást.

Ez az összes budapesti fürdővel, délelőtti és délutáni szekciókkal számolva összesen 12 ezer jegy, ezen felül nem is fognak jegyeket értékesíteni ezen a napon, tehát a pénztárakhoz nem érdemes jegy nélkül odamenni.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója nagy érdeklődésre számít és elmondta, hogy figyelni fogják a foglalás idején a szerverek terheltségét, hogy biztosítani tudják a jegyvásárlók kiszolgálását.

Faix Csaba, az ÉnBudapestem applikációt fejlesztő Budapest Brand vezérigazgatója ugyanakkor egy ehhez kapcsolódó plusz akcióról is beszámolt. Az ÉnBudapestem kedvezménykártyával rendelkezők (tehát akik letöltötték az applikációt) már november 3-án élhetnek az online jegyvásárlás lehetőségével, igaz, ehhez az applikáción október 31-ig regisztrálni kell.

A belépők 2023. november 4-től vehetők meg csak online módon. Az ÉnBudapestem applikációval rendelkezők november 3-án elővásárlási lehetőséget kapnak a jegyvásárlásra.

A fürdőkbe november 17-én az online megváltott jegyekkel lehet belépni, a jegyek kizárólag aznap, azaz Budapest születésnapján érvényesek. A fürdők aznap egységes nyitvatartással működnek: a délelőtti fürdőbelépők 7.00 – 12.00 óra, a délutáni fürdőbelépők 14.00-19.00 óra közötti időszakra vehetők igénybe. 12.00 és 14.00 óra között a fürdők a takarítás és a medencék tisztítása idejére szünetet tartanak. A születésnapon a bérletek és a Zsigmondy Klubkártya nem használhatók.

A sajtóeseményen számos más érdekesség és hír is kiderült, ezekről az alábbi cikkben írtunk:

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben