Milliárdos felújítások Budapest Gyógyfürdőiben 2024-ben

by Polisor Bettina

Budapest Főváros Közgyűlése január 31-i ülésén elfogadta a Budapest Gyógyfürdői Zrt. 2024. évi üzleti tervét, utat nyitva ezzel az előrelépésnek és a korábbi fejlesztési tervek megvalósításának. A társaság 2023-ban rekordot döntött az üzleti eredmények terén, amelyek a hároméves üzleti stratégiának és az árbevétel növelésére irányuló törekvéseknek köszönhetőek.

Így változnak a jegyárak Budapest gyógyfürdőiben

A várhatóan 23 milliárd forintos bevétel jelentős előrelépést jelent a tervezett 19,7 milliárd forinthoz képest, míg az adózás utáni eredmény is jelentősen meghaladja az 5 milliárd forintot. Ennek eredményeképp a társaság 2024-ben elkezdheti korábbi, a világjárvány miatt elhalasztott fejlesztési terveinek megvalósítását.

A fürdők belépőinek árai 2024. január 8-tól 5-12 százalékkal változtak, differenciáltan alakítva ki az új árakat. A hazai vendégkör által látogatott fürdők esetében a növekedés 5-6 százalékos lesz, míg a külföldiek által kedvelt történelmi fürdőkben 10-12 százalékos áremelést terveznek. A bérletek ára ez évben 8-10 százalékkal emelkedett.

Budapest gyógyfürdői felújítások 2024
Érdekelnek a gyógyfürdős témák? Akkor ajánlom figyelmedbe a Fürdők, Gyógyfürdők csoportot.

A gyógyfürdőkbe továbbra is kedvezményesen lehet bejutni a Zsigmondy Klubkártya és az ÉnBudapestem kártya használtával

Senkinek nem kell lemondania a Széchenyi, Gellért vagy Rudas nyújtotta élményekről, a tíz évvel ezelőtt bevezetett Zsigmondy Klubkártyával ugyanis változatlanul kedvezményes áron vásárolható belépő ezekre a helyekre. Egy évre a kártya díja 5000 forint, mellyel hétköznap 4000 forintért, hétvégén 4500 forintért lehet belépőt váltani – így mintegy 60 százalék kedvezmény érhető el.

Az ÉnBudapestem kártyával, illetve az ÉnBudapestem applikációval 20 százalékos kedvezménnyel tudnak a budapesti lakosok jegyet váltani, és még ennél is kedvezőbb lehetőséget biztosítanak a fürdőzésre a vendégek igényei alapján megújított különböző bérletkonstrukciók, hiszen a 100, 200 vagy 365 alkalmas bérlettel már 1000- 1200 forintos áron is lehet fürdőzni, ráadásul bérlettípustól függően több fürdőbe is lehet ezekkel járni.

Az idősebb korosztály mozgási lehetőségeinek támogatása érdekében, és a kerületi önkormányzatokkal való együttműködés keretében továbbra is számíthatnak kedvezményekre a nyugdíjas vendégek, a tavalyi év újításaként pedig  bevezetésre került a 85 év feletti törzsvendégek részére az extra kedvezményt biztosító GOLD bérlet, ami 50%-os áron vásárolható meg.

Budapesti gyógyfürdőket érintő fejlesztések 2024-ben

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. kiemelt figyelmet fordít Budapest természeti és építészeti értékeinek megőrzésére és fejlesztésére. Az év során több jelentős beruházásra kerül sor, amelyekkel tovább növelhető Budapest gyógyfürdőinek vonzereje és színvonala:

  • a Rác fürdő felújítási tervei elkészültek, a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési pályázat folyamatban van, várhatóan tavasszal elkezdhető a helyreállítás;
  • a patinás, műemléki Gellért fürdő rekonstrukciójának hároméves koncepciója is zöld utat kapott, 2024-ben elkészülnek a tervek, majd 2025-ben indulhat a kivitelezési közbeszerzés és remélhetőleg a felújítás is;
  • a Széchenyi fürdőben folyamatosan szükségesek karbantartási-, felújítási munkákat végezni, 2024-ben pedig 1 milliárd forint értékű felújítás van tervben: nagyobb és látványos változás lesz a termál oldalon a burkolat teljes cseréje, a beltéri medencéknél és a kültéren az úszómedence teljeskörű felújítása;
  • a Dandár fürdőben is jelentős felújítások várhatók a nyár folyamán, mint a beltéri medence terének szigetelése és újraburkolása.

Az elkövetkező időszakban a Budapest Gyógyfürdői Zrt. elkötelezett lesz abban, hogy továbbra is kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtson vendégeinek, és megőrizze Budapest gyógyfürdőinek egyedülálló kulturális és turisztikai örökségét.

A turizmus világának inspiráló híreiért csatlakozz csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben