gyerekbarát fürdő Zalakaros családbarát

A gyerekek imádják: gyerekbarát élményfürdő az egész családnak

by Kassay Tamás

Ahogy beléptem, tudtam, hogy élvezni fogom a helyet, ugyanis a gyerekbarát fürdő hangulata beszippantott. Felnőtt fejjel azon morfondítoztam, hogy vajon nagyon kisípolna-e a medencéből az úszómester, ha a Zalakarosi Fürdő élményfürdőjének játékait nekiállnék kipróbálni. Szerencsémre van úszómedence, gyógyfürdő, termálmedencék, wellness és szauna is, így bőven jutott nekem is a jóból. Ilyen egy igazi családbarát fürdő!

Zalakaros: gyerekbarát fürdő, amely a család minden tagjának kínál szolgáltatásokat – pöttömtől a nagyszülőkig

Gyakran merül föl a szállodák esetében, hogy ami gyerekbarát, az esetleg zajos a felnőtteknek. Nos, Zalakaroson megoldották, ugyanis különböző részeket fedezhetünk fel a komplexumban. Egyes részek kimondottan csendesek, alkalmasak pihenésre, gyógyulásra is, míg más részek gyerekzsivajtól hangosak és még a vízi torna zenéje is pezsdíti a vérünket a szürke hétköznapok után. Elég csak az előző és a következő képet megnézni, önmagukért beszélnek.

A Zalakarosi Gyógyfürdő erőssége fokozatosan rajzolódott ki előttem, ahogy minden medencéjét körbejártam és kipróbáltam. Kezdjük mindjárt azzal, amivel a belépés után találkoztam először. Ez a kis kültéri medence igazán jópofa, de sajnos már kinőttem. Viszont cseppet sem szomorodtam el amiatt, hogy ez nem pálya számomra, mert a vidám nevetés és a pancsolás hangja egyszerűen mosolyra fakasztott.

Picit odébb már nekem való dögönyözők vártak, konkrétan a kedvenceim. Ezek elég rendesen meggyúrják az ember nyakát, vállát, hátát, határozottan könnyedebbé vált a mozgásom egy 10-15 perces dögönyözés után. Ez a medence egyébként kellemesen meleg, olyan 32-34 fokos lehet, és mivel nem gyógyvíz, ezért ide gyerekek is bejöhetnek.

Megnézhetjük ezt a medencét madártávlatból is, ugyanis az élmény medence mellett van egy tetőterasz, ahonnan remek kilátás nyílik a fürdő ősparkjára. Balra a háttérben látszódnak az óriás csúszdák, középen a háttérben a kültéri gyermekvilág, jobb oldalon pedig a napozó terasz, valamint az épület belsejéből induló csúszda. Ezt nevezem gyerekbarát fürdőnek!

Az a nagyon jó hírem van, hogy ez az élménymedence télen is működik. Igen, még most, a rezsiválság ellenére is sikerült a fürdőnek megoldani azt, hogy itt élvezhessük a kültéri, melegvizes fürdőzés élményét. Bátor lépés, drukkolok nekik, hogy a nagyközönség örömmel fogadja a lehetőséget és minél többen el is menjenek. Ritkaság jelenleg, hogy egy fürdőben minden szolgáltatás működik, márpedig Zalakaroson úgy döntöttek, hogy minden működni fog továbbra is, és a lehető legjobb minődésű szolgáltatást kívánják nyújtani.

A Zalakarosi fürdő 5 csillagos fürdő

Ha már megemlítettem a minőséget, akkor fürdős blogger szemmel pár csodás részletet szeretnék kiemelni. A fürdő a hivatalos, nemzeti tanúsítási rendszer alapján 5 csillagos minősítésű. Ezt részben a szolgáltatások rendkívül széles választékával, másrészt pedig az általános minőséggel érdemelte ki a Zalakarosi fürdő.

A kedvenc figyelmességeim azok, amelyek a tájékozódást segítik. Különböző színekkel jelölik a különböző zónákat, mint például a fedett fürdő, a szaunavilág, az élményfürdő, a strandfürdő, vagy éppen a gyógy- és termálvilág. A padlóra pedig minden útelágazásnál, ajtónál fel van festve a megfelelő színű papucs, amely mutatja, hogy melyik irányba sétáljunk tovább a célunk felé. A padló-jelölés mellett természetesen vannak táblák is, amelyek jól olvashatóan irányítanak útba.

Aki járt már 5 csillagos szállodában, az tudja, hogy az igazi 5 csillag ott kezdődik, hogy a szoba mosdójában kép, vagy valamilyen művészeti alkotás van a falon. Nos, itt a folyosón találkozhatunk számos képpel, mintha csak egy galériában lennénk. Tőlem erre plusz pontot kap a fürdő, amelyet természetesen nem hasonlítunk azért luxus hotelhez, az másik műfaj.

A Zalakarosi Gyógyfürdő gyógyhatásai

Zalakarosi Fürdő 1978 óta az Egészségügyi Minisztérium által hivatalosan elismert gyógyfürdő. A zalakarosi gyógyvíz az ásványi anyagok, nyomelemek sokfélesége és mennyisége alapján Európában egyedülálló, sok szerves anyagot és oldott sót tartalmazó gyógyvíz alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, jódos, brómos és kénhidrogénes, amelynek fluorid, bórsav és metakovasav tartalma is jelentős.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a zalakarosi gyógyvíz jó hatással van a vérsüllyedéses és a gyulladásos faktorokra, megváltozik tőle a bőr hőmérséklete, az izomerő, izomkörfogat, javul a vérkeringés, enyhülnek az izomfájdalmak, javul a mozgáskorlátozottság, csökkennek az ízületi duzzanatok.

A kén fürdőzéskor a bőrön és a légzőszerveken át is nagy mennyiségben felszívódik, a véráram segítségével eljut a szövetekbe, beépül a porcokba, tágítja a szívkoszorúereket, gátolja a koleszterin beépülését, hozzájárul az alapvető anyagcsere-folyamatokhoz. A kén pozitív hatással van a pikkelysömör kezelésére is.

Gyógykezelések a Zalakarosi fürdőben

A teljesség igénye nélkül megpróbálom összefoglalni, hogy milyen gyógykezelések vehetők igénybe a fürdőben.

  • Iszapfürdő
  • Iszappakolás
  • Súlyfürdő
  • Szénsavfürdő
  • Tangentor
  • Különféle masszázsok
  • Egyéni, illetve csoportos gyógytorna
  • Elektroterápia
  • Víz alatti ultrahang
  • Magnetoterápia

Igazi családbarát fürdő, minden generációnak kínál valamit

A Zalakarosi gyerekbarát fürdő a csemeték egyik kedvence, ugyanis is itt tényleg hatalmas területeken várják őket mindenféle játékokkal, vízi ügyességi- és akadálypályákkal, mese figurákkal, só homokozóval, gyermek szaunával. Ameddig az unokák egy felnőtt felügyelete mellett játszanak, addig a nagyszülők gyógyulhatnak.

A gyermek szauna az a találmány, ami igyekszik megszerettetni a kicsikkel a szaunázást. Mindössze 40-45 fok, kellemes meleg van benne, így biztosak lehetünk abban, hogy a fejlődő szervezet is könnyedén viseli, sőt, igazából szívesen maradnának is még benne a lurkók. Úgy van kialakítva ez a tér, hogy a felnőttek akár a felnőtt szaunába is beülhetnek, onnan rálátnak a gyerekekre és nem tévesztik őket szem elől.

A Beltéri gyermekvilág az év minden napján várja a lurkókat. Többszintes élménymedence, csúszdák, vízijátékok garantálják a vidám és tartalmas időtöltést a Zalakarosi fürdő gyerekbarát részlegén.

A legkisebbeknek kialakított vizes játszótéren az alacsony vízszintnek köszönhetően a tipegő babák is kedvükre pancsolhatnak. Az itt található virág alakú vízi hinta garantáltan a picik kedvence lesz.

Zalakaros gyermekbarát fürdő családi élményfürdő megújult

A 3 eltérő nehézségi fokozatú csúszda különféle kihívások elé állítja a gyermekeket. A kicsik a medencék fölé nyúló szigetek között átívelő függőhidakon is átkelhetnek, a nagyobbak pedig akár kötélmászókán is kipróbálhatják ügyességüket. Ágyúk, kötélhágcsó, szigetek, tényleg minden van!

A beltéri gyermekvilág egy igazi óráisi játék csarnok, ami tele van rengeteg mókás eszközzel. Garantáltan több órára is elegendő, de ha a gyermek talál egy olyant, amelyik a kedvence lesz, akkor jó eséllyel bármeddig eljátszana vele. Előbb-utóbb viszont megéhezik, de természetesen büféből és étteremből is akad elegendő. Saját tapasztalatom szerint a menü ugyan nem gourmet, de alapvetően korrekt.

Romantikus kikapcsolódás felnőtteknek Zalakaroson

Ha már eddig csupa öröm volt a fürdő a gyerekeknek és gyógyító kúra a nagyszülőknek, lássuk, hogy mi jut a szülőknek és a párban érkező felnőtteknek. Nos, egyrészt a gyógyhatású vizek számukra is sokat nyújtanak, másrészt akad kényelmes és csendes pihenőrész, valamint egy csodaszép beltéri termálmedence és természetesen szauna, sőt dézsafürdő is. A csendespihenő részről a személyiségi jogok védelme miatt nem teszek be képet, de annyit megírhatok, hogy kényelmes, bézs párnás nyugágyak hívogatnak kikapcsolódásra.

Szaunavilág is van a gyerekbarát fürdő felnőtteknek szóló részén: rendszeresen felöntésekkel várnak!

A fedett élményfürdőből közelíthetjük meg a zalakarosi szaunavilág kétszintes komplexumát, amelyben egy 60 fős finn szauna, egy nagy gőzkabin, aromaszauna, hideg- és melegvizes merülőmedence, jacuzzi, továbbá jégadagoló kapott helyet. 

A nyári látogatásomat éppen időszerű volt megismételni. Minden kedves Olvasómnak kívánom, hogy jusson ideje, egy hétvégéje, vagy még jobb esetben néhány napja és legyen alkalma eljutni a Zalakarosi fürdőbe. Aki pedig gyerekbarát fürdő után kutatott a neten, jelentem, megtalálta.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben