Hévíz kijárási tilalom tófürdő nyitva tartás

Másfél fürdő maradt nyitva Magyarországon

by Waterfan

November 11-től kezdve a közfürdők nem fogadhatnak látogatókat, 2 helyszínen azonban továbbra is várják a vendégeket. Hogyan lehetséges ez, és miért másfél a kettő? Az egyik egy speciális száraz-fürdő, mutatom.

A Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő (Mofetta) látogatható maradt

Mátraderecske ad otthont egy speciális, szén-dioxidos feltörési helyre épült intézménynek. A Mátraderecskei Széndioxid Gyógygázfürdő jó eredménnyel tud segíteni az érrendszeri, magas vérnyomás, cukorbetegség érszövődményei, fekélyes és különböző reumatológiai betegségekben szenvedőknek. A természetes úton feláramló széndioxidot, a MOFETTÁT biztonságos, esztétikus és hangulatos környezetben vehetik igénybe a gyógyulni vágyók. A mofetta medencében felöltözve, ülő testhelyzetben, biztonsági övvel rögzítetten folynak kezelések. A gáz folyamatosan áramlik, szintjét szabályozzák.

Mivel az intézmény gyógyászati tevékenységet folytat, ezért nyitva maradhat – szúrta ki a Termalonline.

Mi az a mofetta?

A mofetta szén-dioxidban dús, alacsony hőfokú vulkáni kigőzölgés.

A geológusok mofetta néven illetik azt a jelenséget, amelynek során vulkáni utóműködés eredményeképp gázkiömlés keletkezik, amelynek összetevői a bőrön át a véráramába bejutva gyógyító hatást fejtenek ki. A széndioxid gázt már évezredekkel is használták balneoterápiás célra: az I. században Celsus és Plinius amfiteátrumszerűen kiképzett medencékben, mofettákban kezelték betegeiket. A XVI. században Paracelsus égési sérülések, fekélyek, női betegségek kezelésére használta a gyógygázt. Erdélyben szintén használják a népi gyógyászatban, immáron 600 éve – derül ki a fürdő honlapjáról

A Hévízi Tófürdő a hét minden napján nyitva tart

Hévíz hivatalos honlapjáról megtudhatjuk, hogy a városban milyen konkrét rendelkezések vannak érvényben november 11-től kezdődően. Ezek között fürdős szempontból az első pont a legfontosabb, ez alapján a Tófürdő nyitva tart, viszont semmilyen kapcsolódó vendéglátóegység, illetve wellness részleg nem nyit ki. A Tófordő és a kapcsolódó kórház gyógyászati ellátása működik, a betegellátás zavartalanul folyik. Lényegében tehát a kórház gyógyszolgáltatásának része a Tófürdő, ezért az továbbra is működhet.

  • A Hévízi Tófürdő további döntésig, a megszokott módon a hét minden napján nyitva tart.
  • A Festetics Fürdőház wellness részlege nem üzemel, a fitness termet bezárják.
  • A Kinesio Labor további döntésig üzemel.
  • A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórházban a betegellátás továbbra is zavartalanul folyik.

Szálláshelyek Hévízen a lezárás ideje alatt

A szálláshelyek a szabályok értelmében természetesen Hévízen is csak üzleti célú vendégeket fogadhatnak, így a Tófürdő meglátogatása csak napi kirándulás keretein belül valósítható meg, este 8-ra haza kell érni! A városban úgy tűnik, hogy csak a Lotus Therme Hotel maradt nyitva, természetesen kizárólag üzleti célú vendégek számára.

Mit lehet még csinálni Hévízen a lezárás alatt?

Tófürdőzni, gyógyulni, üzletelni és sétálni, a legtöbb attrakció ugyanis bezárt:

  • Az éttermek november 11. és december 10. között zárva tartanak, házhoz szállításra több vendéglátó egységnél is van lehetőség.
  • Bezárt a mozi, könyvtár, múzeum.
  • Bezártak a környékbeli kalandparkok és állatparkok.
  • Elmaradnak a novemberre tervezett rendezvények és az adventi programok.
  • A szolgáltatók (fodrász, manikűrös, masszőr stb.) megszokott rend szerint tartanak nyitva, a kijárási tilalom szabályait betartva.

Hévíz közterületein nem kötelező a maszk használata jelen állás szerint.

Érdekelnek az utazós hírek és némi háttér az utazós élmények mellett? Akkor csatlakozz gyógyfürdős csoportunkhoz, ahol szálláshely értékelések és élménybeszámolók mellett szakmai háttérről is találsz infókat, valamint eseményekről is értesülhetsz.

A legjobbakat addig is,
Mr Spabook
vendégélmény tanácsadó
okl. turisztikai fejlesztési menedzser

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben