Nyíregyháza Júlia fürdő bezárás

Újabb Kelet-magyarországi város zárja be fürdőjét, uszodáját és wellness részlegét

by Kassay Tamás

A miskolci drasztikus és szívszorító fürdőbezárási hírek után újabb településen véreztek el a fürdős létesítmények, ezúttal Nyíregyházán döntött arról az üzemeltetést végző önkormányzati cég, hogy határozatlan időre beszüntetni a működést több helyszínen is.

A nyíregyházi Sóstó – Gyógyfürdők Zrt. tájékoztatta vendégeit arról, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt 2022. október 10-től átmenetileg, határozatlan időre üzemen kívül helyezi:

  • a nyíregyházi Júlia Fürdőt, valamint
  • a Hotel Fürdőház wellness részlegét,
  • az Eissman Városi Sportuszodát pedig már 2022. október 06. napján 20.00 órától.

A Sportuszoda esetében a zárással kapcsolatban megjegyezték, hogy az szándékuk szerint ideiglenes, tárgyalnak a finanszírozásról, és talán a közeljövőben újra fog nyílni. Az intézkedés oka egyébként az, hogy a távhő szolgáltatások hődíj ára 3.703 Ft/GJ árról, 59.345,- Ft/GJ árra emelkedett, amely a bérleti díjak és belépőjegyek megemelésével sem gazdálkodható ki.

Az őszi-téli fűtési szezonhoz közeledve a megemelkedett rezsidíjak olyan drasztikus mértékben emelik meg a költségeket, amit a működés során nem lehetséges kigazdálkodni, ezért a Társaság működőképességének megőrzése céljából a fent leírt intézkedéseket kényszerülnek elvégezni – írta meg a Nyíregyháza.hu.

A Júlia Fürdőben, valamint a Hotel Fürdőházban előre megvásárolt jegyek, ajándékutalványok és 10, valamint 15 alkalmas bérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében, a jegyek, ajándékutalványok és bérletek érvényességi ideje szerint felhasználhatók. 

Siralmas helyzet kezd el körvonalazódni Kelet-Magyarországon, ugyanis:

A héten derült ki, hogy Miskolcon bezár az összes fürdő, ami miatt sokan elkezdték lemondani a szállásfoglalásaikat (Ti NE tegyétek, 1000 más sokkal jobb dolog is van ott!), péntekn pedig kiderült, hogy Ózd következik, ahol nincsen ugyan fürdő, van viszont Jacuzzi és medence gyár, ahonnan több száz embert bocsátanak el.

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Elfogadom Bővebben